Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian, s-a arătat mulţumit de starea materială a unităţilor sanitare de pe raza municipiului Bistriţa, deşi controlul pe care l-a efectuat, săptămâna trecută, în locaţiile Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud a avut ca bază de plecare modul în care sunt trataţi pacienţii în aceste unităţi spitaliceşti.

 

În urma vizitelor efectuate la sediul spitalelor din municipiul Bistriţa, prefectul Florian a ajuns la concluzia că dotarea acestora este una mulţumitoare şi, pe cale de consecinţă, condiţiile existente pentru tratamentul pacienţilor sunt bune, dar a precizat că împreună cu conducerea Spitalului Judeţean se vor căuta soluţii pentru îmbunătăţirea actului medical.

"Tot timpul e loc de mai bine în relaţia specialist – pacient. M-am autosesizat privitor la problemele care pot să apară cu actul medical de la noi din judeţ, pentru că în toate cercurile în care am fost în ultimul timp, eu am observat că din toate ecuaţiile pacientul lipsea. Ori, nu este normal acest lucru, de aceea am dorit să mă implic în acest proces. Peste tot am auzit nemulţumiri ale personalului medical, nemulţumiri ale unor persoane vizavi de Spitalul Judeţean, dar nu am găsit nicăieri în această ecuaţie pacientul. Iar atenţia mea este îndreptată către acest pacient.  Deocamdată am evaluat capacitatea materială a locaţiilor Spitalului Judeţean, urmând ca în perioada imediat următoare să vedem, împreună cu directorul Spitalului Judeţean (n.r. – dr. Mircea Gelu Buta ) cum putem îmbunătăţi condiţiile în care pot fi trataţi pacienţii", a declarat Cristian Florian.

Deşi prefectul susţine că factorul principal  din cauza căruia a vizitat aceste unităţi spitaliceşti este pacientul, el a evaluat doar condiţiile de care dispun spitalele la această dată, nu şi modul în care este tratat pacientul şi care sunt de fapt nemulţumirile acestuia.

În ceea ce priveşte situaţia conflictuală din Spitalul Orăşenesc "Dr. George Trifon" Năsăud, prefectul Cristian Florian urma ca în această după-amiază să se întâlnească cu ambele părţi – conducere şi sindicat. "Încercăm să găsim soluţii. Ca o primă părere a mea, este vorba de o ineficienţă în actul managerial a Spitalului Năsăud, dar important este să vedem ce putem face de acum încolo pentru a remedia situaţia ", a precizat prefectul.

 

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.