Situat în Pasul Tihuța, Hotelul Castel Dracula a reprezentat, pentru ani buni, una dintre cele mai mari atracții turistice din zonă, însă a fost închis la finalul anului trecut.

Acesta nu este doar un hotel, ci un loc pentru care oamenii veneau special în zonă. Inspirat din mitul lui Dracula, hotelul a atras pentru ani buni turiști care veneau din străinătate special pentru a afla legendele despre celebrul personaj cunoscut în întreaga lume.

Aceștia veneau pentru a afla noi legende despre Dracula, mai ales că oamenii locului susțin că acesta n-ar fi trăit la Bran, ci în Munții Bârgăului.

Iar faima lui Dracula este atât de mare încât despre acest personaj nu s-a creat doar un hotel, ci și numeroase filme și seriale, suvenirurile se vând foarte bine, iar pe NetBet casino puteți juca inclusiv jocul Dracula. Acesta a fost produs de NetEnt în 2015 și este unul dintre cele mai populare jocuri disponibile, având în vedere că printre siboluri se află Dracula, partenera sa feminină, un bețiv și un cerșetor. Dracula poate fi jucat pe platforma NetBet, operatorul de jocuri de noroc licențiat de ONJN, care mai oferă și o excelentă secțiune NetBet pariuri sportive, alături de loterii internaționale, jocuri de ruletă și blackjack și poker.

Așadar, nu încape nicio îndoială că  Dracula este un personaj faimos,  iar la consolidarea mitului au contribuit și poveștile din acest hotel, închis din noiembrie 2019.

Construcția a fost realizată la începutul anilor ’80 sub numele Hotel Tihuța și mii de turiști americani, canadieni, irlandezi, englezi, suedezi, spanioli, italieni și francezi i-au trecut pragul încă de la început.

După Revoluție, hotelul și-a schimbat denumirea, dar și proprietarul. Fost bucătar și administrator, Ioan Moldovan a preluat hotelul și i-a schimbat numele în Castel Dracula. Interesul turiștilor străini s-a intensificat, aceștia fiind foarte atrași de mitul lui Dracula. În plus, în zonă au existat promisiuni și pentru construcția unui parc tematic Dracula, dar lucrurile au rămas la nivelul de proiect.

Pentru a consolida legătura cu mitul lui Dracula, în acest complex a fost amplasata totodată o statuie a scriitorului irlandez Bram Stoker, cel care a scris celebrul roman din 1898, iar în zonă au avut loc mai multe petreceri tematice. Dar aceasta nu este singura legătură dintre acest complex și Bram Stoker.

Spre exemplu, fostul șef al turismului județean din Bistrița-Năsăud, Aalexandru Misiuga, a primit titlul onorific de „Baron al Casei Dracula” din partea unei asociații din Londra. A fost, de altfel, primul om care a primit acest titlu. Britanicii au dorit să-l răsplătească datorită faptului că a citit romanul „Dracula” în hotel și că a fost cel care a avut ideea de a-i ridica o statuie lui Bram Stoker. De altfel, la dezvelirea statuii a participat inclusiv omul care ocupa funcția de ambasador al Irlandei în România la acel moment Padraic Cradock.

Complexul în care se află Hotelul Castel Dracula se întinde pe o suprafață de 16.576 de metri pătrați, iar hotelul în sine este desfășurat pe 4.097 de metri pătrați. Are 67 de camere, incluse într-un hotel construit în stil medieval. Altitudinea la care se află hotelul este de 1.116 de metri, în Pasul Tihuța din Munții Bârgăului.

Oamenii care vizitau această zonă obișnuiau să facă și o vizită la Vatra Dornei, având în vedere că distanța este de doar 37 de kilometri. De asemenea, ei mai făceau drumeții locale, trasee cu bicicleta, iar iarna se poate merge la schi pentru a profita de superbele peisaje din zonă. Acest loc a devenit mai puțin turistic în ultima perioadă, dar zona are un potențial ridicat să atragă în continuare oameni din toate locurile lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.