Casa Națională de Asigurări de Sănătate, a pus la dispoziția asiguraților, pe site-ul propriu, o aplicație care permite verificarea, de către cetățenii români, dacă sunt sau nu asigurați în sistemul de sănătate. Acest lucru se poate verifica încă din toamna anului 2014.

Odată intrați în aplicație, cei interesați trebuie să introducă Codul Numeric Personal și un număr de verificare. Aplicația va genera un mesaj în care se menționează dacă persoana este sau nu asigurată, precum și data la care s-a înscris ultima dată la un medic de familie. Serviciul va furniza și Codul de Idenitificare al asiguraților (CID) din Sistemul Informatic Unic Integrat, folosit la identificarea unică în sistem a persoanelor asigurate.
CID-ul va fi inscripționat pe Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate (CEAS) sub numele „Cod de asigurat”.
Cardul de sănătate primit acasă de asigurat este inactiv, iar asiguratul trebuie să îl prezinte pentru activare la prima vizită la un furnizor de servicii medicale. Cardul național va face dovada calității de asigurat și va confirma prezența asiguratului la furnizorul de servicii medicale.

8 COMENTARII

  1. am fost inscrisa la medicul de familie , pe data de 06.05 2001, la doamna doctor Simionescu, la policlinica Blocul Turn, din bucuresti sector 4. Doamna doctor a iesit la pensie acum doi ani, iar fisa mea medicala s-a evaporat. Eu am lucrat in strainatate , mai bine de 10 ani, iar acum am revenit in tara, sunt pensionara, am card de sanatate, dar nu stiu la ce medic de familie am fost repartizata, dupa ce doamna doctor s-a pensionat. curios este ca fisa mea medicala si a sotului meu, au disparut. poate ma indruma cineva ce pot sa fac.

    • Asta am patit si eu , ieri am fost dupa o adeverinta la medicul de familie , si nu mi-a gasit fisa medicala 🙂 si pe site scrie ca sunt inscris la medicul de familie in 2016 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.