Pe lista declarațiilor pe propria răspundere impusă de ordonanțele militare, în plină pandemie de Coronavirus, nu se află berea, vinul sau alte băuturi alcoolice. Drept urmare, în parcarea unui supermarket, un client a fost avertizat de polițiști că, acelea, nu sunt alimentele de bază…

Omul își cumpărase, pe lângă alimente, o sticlă de vin și câteva sticle de bere. Scena a fost surprinsă de un fost polițist, comisarul șef Sorin Marinescu, cel care a atras atenția asupra modului în care se aplică legea, în starea de urgență.

În fapt, a declarat,în exclusivitate pentru evz.ro, Sorin Marinescu, acest gest l-a determinat să își exprime, public, pe pagina sa de Facebook, indignarea față de abuzurile comise de unii dintre foștii săi colegi față de cetățeni, dintre care o parte nu au știut sau au greșit completare acestor declarații. El s-a oferit voluntar ca să explice oamenilor cum și ce trebuie să facă, înainte ca oamenii să fie sancționați.

„Nimeni nu spune să nu se aplice legea ferm dar fermitatea în aceste zile trebuie să aibă un profund caracter uman și ținut cont de faptul ca foarte mulți dintre semenii nostri sunt în situația art. 25 din Codul penal, caz în care faptele nu le pot fi imputate”, susține Sorin Marinescu.

Mai grav este că, așa cum reiese din cele scrise de Sorin Marinescu, unii oameni ai legii nu cunosc ultimele reglementări din aceste ordonanțe…

„Nu am văzut ca „apărătorii legii” să împartă cetățenilor nevoiași și care nu au pe nimeni acele declarații de „libera trecere”. Personal, nu vreau să aud imnul în weekend, ci să văd trecând polițiști, jandarmi, angajați ai primăriilor pe strada explicând oamenilor ce au voie sa facă, ce nu au voie sa facă, sa împartă formulare celor care, în casă, nici televizor nu au, etc.”, a transmis fostul șef al Biroului Investigații Criminale de la Secția Regională de Poliție Transporturi (SRPT, retras din activitate în ianuarie 2020.

În urma precizărilor sale, făcute publice de evz.ro, comisarul șef Sorin Marinescu, a completat:

„Și vreau să va mai supun atenției două aspecte. Primul petrecut ieri ( sâmbătă n.r.) când soția unui prieten a ieșit cu cățelul în fata blocului având declarația pe telefon. I s-a transmis să intre mai repede în casa ca „declarația nu e valabila întrucât poate fi modificata data de valabilitate!!!”. Serios ???
Al doilea petrecut în parcarea unui supermarket din București (nu dau nici numele și nici locația pt a lăsa în anonimat încă lucrătorii de Poliție): observ și râd copios, împreună cu soția, când un lucrator de poliție oprește un cetățean și îl apostrofeaza pentru faptul ca, în cărucior, pe lângă alimentele de baza, omul își cumpărase o sticla de vin și niște sticle cu bere spunându-i:  „Sa știți că vă pot amenda pentru ca nu ați respectat punctul 2 din declarație!!! Serios ??? Păcat, mare păcat! AȘA NUUUU!”

În facsimil se poate observa ce scrie în declarația pe propria răspundere și ce este prevăzut la punctul 2:

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here