Cu putin înainte de Craciun, la Metro Târgu Mures s-a produs un nefericit accident în urma caruia au fost raniti nu mai putin de patru clienti. Doua masini de spalat automate au cazut de la ultimul nivel de depozitare marfa ranind patru persoane. Cauza acestui accident nu a fost data publicitatii de catre Metro Târgu Mures, ancheta interna efectuata fiind trimisa catre ITM Mures. Conform unor surse din interiorul Metro Târgu Mures unul dintre clientii loviti de masinile de spalat si-a pierdut cunostinta iar ceilalti trei s-au ales cu câteva zgârieturi si o sperietura zdravana, toti fiind transportati de urgenta la SMURD Târgu Mures.

În data de 19 decembrie 2007 un colet de marfa ce continea doua masini de spalat s-a prabusit pe un grup de patru clienti la Metro Târgu Mures. În urma impactului violent, ei au fost accidentati având nevoie urgenta de îngrijiri medicale. Motivul principal al producerii acestui accident, care ar fi putut avea consecinte mult mai grave (masinile de spalat au cazut chiar între clienti si nu pe unul sau mai multi dintre acestia), a fost manipularea marfii (urcarea ei cu ajutorul moto-stivuitoarelor pe rafturile de depozitare), în timp ce clientii circulau în voie pe coridoarele din Metro Târgu Mures. Aceasta practica de depozitare a marfii în timpul programului de servire a clientilor, care se întâlneste si la alte hyper-marketuri, cum ar fi Selgros, este periculoasa si ar trebui interzisa, iar circulatia moto-stivuitoarelor printre clientii Metro reprezinta un pericol pentru acestia, mai ales ca uneori se circula cu o viteza semnificativa.

Metro România stie de o singura persoana accidentata

„În data de 19 decembrie 2007, în cadrul magazinului Metro din Târgu Mures a avut loc un incident în care a fost implicata o singura persoana, nu un grup de cinci persoane cum era mentionat în întrebarea dumneavoastra. Persoana respectiva nu a avut nevoie de îngrijiri medicale speciale, fiind în afara oricarui pericol si neexistând vreun proces intentat în acest sens. Oricum, conform prevederilor legale s-a procedat la desfasurarea unei anchete si, în vederea prevenirii unor astfel de situatii foarte rare, METRO Cash & Carry are o serie de masuri privind Protectia Muncii, asupra atentionarii si evitarii unor incidente sau situatii neplacute si care ar putea pune în pericol siguranta si securitatea clientilor. Astfel, înaltarea grilajului despartitor dintre marfurile situate pe o parte si alta a raftului, evitarea depozitarii unor astfel de articole electrice si electrocasnice la acest nivel al raftului si, de asemenea, semnalizarea si închiderea zonei de manipulare a marfii cu lanturi de semnalizare, reprezinta unele dintre masurile de preventie avute. De asemenea, periodic, se fac avertizari verbale care informeaza despre prezenta moto-stivuitoarelor în magazine, prin intermediul statiilor de amplificare din cadrul magazinelor, toate aceste masuri având ca scop protejarea clientilor de eventualitatea producerii unor incidente. Mai mult, instruirea periodica a angajatilor, verificarea periodica a utilajelor, semnalizarea pericolului la manipularea la înaltime, dispozitivele optice si auditive de semnalizare cu care sunt prevazute aceste moto-stivuitoare, toate acestea fac parte dintre masurile de preventie pe care compania le aplica pentru a nu avea situatii de genul unor accidente sau incidente în magazinele sale”, a declarat Adina Tîmplaru Corporate Communication Manager Business Unit METRO Cash&Carry Romania&Moldova.

SMURD: „Doua victime au avut traumatisme cranio-cerebrale”

Imediat dupa accident a sosit la fata locului un echipaj SMURD care a acordat primul ajutor victimelor, procedând ulterior la transportarea acestora la spital. „În data de 19 decembrie a existat un accident la Metro Târgu Mures în care au fost accidentate patru persoane. Ele au fost aduse la SMURD  în jurul orei 18.30 si au ramas sub supraveghere medicala pâna în jurul orei 22.15. Au fost doi tineri cu vârsta de aproximativ 20 de ani care au suferit leziuni foarte usoare si doua persoane de aproximativ 50 de ani care au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore si entorsa de coloana cervicala”, a declarat Cristian Boeriu, medic sef SMURD Târgu Mures.

Damaschin: „Nu s-a depus plângere penala”

Comisarul sef, Ioan Damaschin sef al  Politiei Târgu Mures ne-a informat ca în data de 19 decembrie 2007 a existat un accident la Metro Târgu Mures. „S-a facut o constatare la fata locului de catre echipajul nostru care a ajuns imediat dupa producerea evenimentului. Nu s-a depus nicio plângere penala, ea putând fi depusa în termen de 60 de zile de la comiterea faptei. Nu va pot oferi mai multe date despre acest caz”, a declarat Damaschin.

Una dintre victimele accidentului, proprietarul unui magazin de pe strada Libertatii din Târgu Mures, nu a dorit sa ne ofere amanunte despre accident. Motivul a fost faptul ca victimele au ajuns la o întelegere cu Metro Târgu Mures.

„Nu am fost prezent la interventie dar dupa câte stiu eu nu a fost nimeni accidentat grav”, a declarat Raeed Arafat, sub-secretar de stat în Ministerul Sanatatii si fost coordonator SMURD Târgu Mures.

„Nu am fost sesizati în legatura cu acest incident. În urma sesizarii dumneavoastra vom investiga acest accident”, a declarat Csomoss Miklos, inspector sef al Inspectoratului Regional de Protectie a Consumatorului Mures.

„Am primit analiza Metro Târgu Mures referitoare la acest caz. Conform legii, era de competenta institutiei în care s-a produs accidentul sa faca o ancheta interna. Noua ni s-au prezentat doar rezultatele acesteia. Noi puteam face o ancheta doar daca existau victime decedate”, a declarat Carmen Vamanu, sefa Inspectoratului Teritorial de Munca Mures.

Ionel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.