Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud anunță deschiderea expoziţiei cu titlu „Rugăciuni pe sticlă/Fantezii de cristal” la Centrul Multicultural „Castelul Teleki” din Posmuș. Expoziția cuprinde lucrările pictorului veneţian Luigi Ballarin care ne propune atât lucrări care au ca sursă de inspirație poveștile scriitorului italian Mauro Neri din Trentino, cât și o serie de icoane pe sticlă realizate în interpretare proprie.

Organizată de Episcopia romano-catolică de Oradea și Episcopia română unită cu Roma, greco-catolică de Oradea și patronată, printre alții de Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Asociația Italianii în Bihor, Comune di Trento, Pro Cultura Trento, această manifestare expozițională, aşa cum explică criticul de artă Aurel Chiriac „are drept scop să demonstreze ce înseamnă contaminarea între arta vizuală și scriitură, între culori și cuvinte, pe de o parte, iar, pe de altă parte, ce înseamnă contactul între popoarele trăind la sfârșitul secolului al XIX-lea în Imperiul Austro-Ungar, când legendele transilvănene și poveștile trentine s-au întâlnit prin comercianții ambulanți care au circulat în arealul geopolitic mai sus precizat”, transmite Complexul muzeal Bistrița-Năsăud.

În opinia curatorului expoziției profesorul dr. Aurel Chiriac, „Mesajul creațiilor expuse, precum și a poveștilor lui Mauro Neri este următorul: oamenii devin mai buni și progresează când cultura lor se contaminează cu cultura celuilalt. Întâlnirea cu celălalt este singura care dă sens vieții noastre”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.