Peste 300 de sindicaliști vor protesta în fața Ministerului Justiției

109
Sursa foto: Observator

Peste 300 de sindicalişti vor protesta, miercuri, în faţa Ministerului Justiţiei faţă de „indolenţa şi incompetenţa ministrului Tudorel Toader”, anunţă Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

 

De asemenea, miercuri, începând cu ora 09.30, sindicaliştii se întâlnesc la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru a se organiza şi a-i cere cu acest prilej demisia directorului general împuternicit ilegal Marian Dobrică.

Sindicatele din penitenciare cer condiţii de lucru mai bune, în condiţiile în care ministrul Justiţiei a promis acum un an standarde privind condiţiile de lucru în penitenciare şi un plan multianual de investiţii, dar nu s-a ţinut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiţii a fost redus la jumătate, spun ei.

Totodată, aceştia mai solicită plata orelor suplimentare restante specificând că în continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite, stoparea împuternicirilor ilegale şi reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de management superior si încetarea practicii de „vasalizare” prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depăşirea limitei de un an permisă de lege.

La protest participă membri din cele 32 de sindicate afiliate la Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar şi sindicalişti din Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual în prealabil fiind cerută o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Justiţiei pentru a discuta nemulţumirile angajaţilor din penitenciare.

„Dacă aceste revendicări nu vor primi un răspuns pozitiv concret, vom continua acţiunile în instanţele civile şi penale împotriva ministrului Justiţiei şi vom recurge la blocarea activităţii penitenciarelor ca urmare a refuzului angajaţilor de a lucra în condiţii de lucru improprii”, se mai arată în comunicatul de presă al Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

1 COMENTARIU

  1. Mereti ma si vedeti-va de treaba ca aveti niste salarii acolo, de cel putin 2-3 ori mai mari decat al ” lucratorilor ” din Politia Nationala , ptr ca apartineti Ministerului Justitiei, unde au niste salarii de ” sa trava traiasca familia ” la toti ! De ce nu-i bun acest ministru ( ? ) ca nu va face hatarul ? Stati acolo si vedeti-va de treaba ca n-ati vrea sa afle civilii ( si puscariasii ) ce slarii aveti …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here