Peste 3.000 de persoane au avut nevoie de intervenţia serviciului de ambulanţă în ultimele zile, mai mult de jumătate din apelurile înregistrate fiind urgenţe de cod roşu şi galben; 88 de persoane au solicitat ambulanţa pentru fracturi şi luxaţii, potrivit managerului SABIF, Alis Grasu.

Managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABIF), Alis Grasu, a prezentat luni, în cadrul comandamentului de iarnă de la Primăria Generală a Capitalei, situaţia înregistrată la nivelul SABIF în ultimele zile, mai exact din data de 5 ianuarie, în urma efectelor produse de fenomenele meteorologice nefavorabile, anunţânt un număr de 3.246 de persoane care au beneficiat de serviciile de ambulanţă.

„S-a înregistrat un număr de 3.246 de persoane. Dintre acestea, 1.771 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben. (…) 23 de doamne au fost transportate la spitalele din Bucureşti cu secţii de obstetrică şi ginecologie pentru a naşte, 88 de persoane au solicitat pentru fracturi, luxaţie şi 28 pentru traumatisme”, a declarat Alis Grasu, managerul SABIF.

A fost înregistrat şi un caz pentru care ambulanţa a trebuit să intervină de trei ori, deoarece o persoană nu a dorit să fie dusă în adăposturile puse la dispoziţie de Primărie şi a fost transportată, în cele din urmă, la Spitalul Colţea din Capitală.

„Au fost transportate 209 perosane fără adăpost la adăposturile aparţinând Primăriei Generale şi primăriilor de sector. În cursul ultimelor 24 de ore, două persoane au fost internate la Spitalul Colţea, una dintre ele nu pentru că nu ar fi avul loc în adăpost, ci pentru că nu dorea să meargă la niciun adăpost şi după a treia intervenţiei a ambulanţei, deci într-un interval de o oră şi jumătate s-au deplasat trei ambulanţe, într-un final s-a decis transportul la spital şi acolo cu mari insistenţe. A rămas internată la spitalul Colţea”, a mai spus Alice Grasu.

SABIF anunţă că în această perioadă s-a lucrat în medie, pe zi, cu 53 de echipaje de urgenţă şi 20 de echipaje de consultaţii şi maşini de transport. Nu s-au acordat concedii de odihnă şi nici nu s-au făcut recuperări, iar echipajele au fost aduse în regim de gardă, lucru care va fi făcut şi în următoarea perioadă pentru a putea face faţă solicitărilor.

sursa mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.