Ministerul Dezvoltării a finalizat repartizarea, pe județe, a fondurilor disponibile prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea rețelelor de gaze naturale. Bistrița-Năsăud a primit peste 170,28 milioane lei.

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat – a spus ministrul, subliniind că, la alocarea fondurilor disponibile prin Programul ”Anghel Saligny”, au contat doar aceste date statistice.  

”70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localități, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiții «Anghel Saligny», prin care vom racorda gospodăriile la rețeaua de apă, canalizare, gaze și vom reabilita drumuri”, a spus ministrul Cseke Attila.

Suma totală pentru acest domeniu a fost de 7,5 miliarde de lei, iar județele Bihor, Botoșani, Caraș-Severin, Dolj, Iași, Olt, Suceava, Teleorman și Vaslui au primit fiecare peste 200 milioane lei.

Ministerul Dezvoltării finanțează și alte proiecte, pe domeniul rețelelor de gaze naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale”, au mai precizat reprezentanții instituției. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here