FOTO: ARIHIVĂ

Polițiști, specialiști și lucrători silvici au colaborat cot la cot pentru a combate activitățile ilicite în domeniul silvic, astfel că au făcut razii în județul Bistrița-Năsăud. Astfel, în urma controalelor efectuate pe Valea Someșului și Valea Bârgăului, au fost confiscați peste 135 metri cubi de material lemnos.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 20 martie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice, au acționat pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru combaterea activităților ilicite în domeniul silvic.

Astfel, în urma unor controale la două depozite de prelucrare și depozitare a materialului lemnos de pe valea Someșului au fost constatate nereguli pentru care au aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare de 13.000 de lei.

Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității de 88,5 metri cubi de material lemnos în valoare de 17.270 de lei.

Verificările au continuat și în Mureșenii Bârgăului

În aceeași zi, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit în trafic, pentru verificări, pe Drumul Național 17, în Mureșenii Bârgăului, un ansamblu auto format din cap tractor și remorcă, încărcat cu material lemnos.

Polițiștii au descoperit faptul că, ansamblul auto era încărcat cu cantitatea de 33,49 metri cubi de lemn rotund și 13.53 metri cubi de cherestea, fără documente legale de proveniență. De asemenea, a fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 39 de ani din Coșna, județul Suceava.

În urma celor constatate a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de transport de material lemnos fără documente de proveniență , infracțiune prevăzută și pedepsită conform Codul Silvic. Întreaga cantitate de material lemnos fără documente legale, transportată a fost ridicată în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.