Peste 100 de persoane care apelau la mila publică pe raza municipiului Bistrița, au fost depistate pe parcursul anului trecut de polițiștii locali, care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 93.000 lei. Polițiștii locali au depus la IPJ Bistrița-Năsăud 8 sesizări penale, după ce au depistat mai mulți minori obligați să cerșească.

Potrivit bilanțului de activitate aferent anului 2023, polițiștii locali bistrițeni au depistat 121 de persoane apte de muncă care apelau în mod repetat la mila publicului, dintre care 13 minori, față de care, pe lângă măsurile curente de sancționare contravențională, s-au dispus de către Direcția de Asistență Socială și unele măsuri de protecție față de 16 minori, fiind promovate către Poliția municipiului Bistrița un număr de 8 sesizări cu caracter penal, pentru fapte care au constat în exploatarea sau utilizarea minorilor în scop de cerșetorie, dar și rele tratamente aplicate unora dintre aceștia.

În acest context, au fost aplicate pe această linie un număr de 415 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 92.990 lei, totodată fiind dispusă și confiscarea unor sume de bani provenite din cerșetorie, în cuantum total de 1027,20 lei.

Tot cu ocazia desfășurării acestor activități, au fost identificate și dezafectate un număr de 10 adăposturi improvizate, fiind depistate un număr de 26 persoane fără adăpost, realizându-se în acest sens hrănirea și igienizarea acestora, precum și acordarea în unele cazuri a serviciilor medicale de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.