Încă un caz de pestă porcină africană (PPA) a fost depistat și confirmat în județul Bistrița-Năsăud, la limita cu județul Maramureș. Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud anunță că pe un fond de vânătoare de pe raza comunei Romuli a fost descoperit un mistreț mort.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, a convocat de urgență, joi, Centrul Local de Combatere a Bolilor al judeţului Bistriţa-Năsăud ca urmare a confirmării rezultatului pozitiv cu pestă porcină africană la un mistreţ găsit mort pe fondul de vânătoare nr. 8 Fiad-Romuli, la limita cu judeţul Maramureş.

Pentru eficientizarea măsurilor care se impun, prefectul Ovidiu Victor Frenț a solicitat la această întâlnire și prezența autorităților cu atribuții în acest caz din jud. Maramureș.
Ședința va avea loc în cursul zilei de joi la sediul Primăriei comunei Romuli, în vederea aprobării «Planului de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane la mistreţi în judeţele Bistriţa-Năsăud și Maramureș» „, anunță Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

1 COMENTARIU

 1. Mai in gluma… poate vine PP-ul si in Bistritza… sa scap de putoarea degajata de vecinii mei care au porci tinuti in niste conditii mizere, fara fosa, fara platforma ptr dejectii… etc. etc.
  La noi aici, panza freatica este poluata la extrem , astfel incat efectiv apa din fantani este inutilizabila si o putoare de porci in zona de nedescris… Efectiv nu-mi pot lasa geamurile de la casa sa aerisesc… si autoritatile noastre ” dorm”… nu le intereseaza ptr ca ” ie prosti, da multi si voteaza ” !
  Exista si un Program prin Ministerul Agriculturii… ceva cu ” Sa lasam copiilor nostri o apa curta „… sau cam sa ceva… cu pisalau in ea si toti rahatii de la porcii si vitele tinute in intravilanul municipal si al localitatilor componnte, ca acuma la Unirea si Viisoara, Ghinda, Sigmir si Sarata nu le mai zice cartiere…
  Da… Politia sanitara-veterinara nu vede si n-aude, Politia Locala sau Autoritatile de mediu… nu le intereseaza si actioneaza numai la reclamatie… scrisa… si te face de tot ca.ca.tul cand vin sa verifice reclamatia, stragand in gura mare … ca ei au venit ptr ca cei vizati ” sunt reclamati de vecini „… nu fiindaca sunt obligati prin lege si din oficiu sa o ” faca ” …
  Tin minte ca in urma cu 3-4 ani, am reclamat si eu pe acesti vecini, in scris… si mi-a venit la poarta un ” pr.ost de la mediu… cu unul de pa sanepid… si de la poarta in gura mare au strigat ca tembelii… ” Doooomun… „x” … suntem de la Garda de mediu… … cine va imputeste… ? ” Degeaba l-am invitat in casa sa discut cu el in surdina, el nu si nu… afara in gura mare… de m-a pus cap in cap cu vecinii… desi el trebuia sa se sesizeze din oficiu si sa nu ma puna pe mine la ” inaintare „… dar astia n-au autoritate, sunt niste ” papeluci „… fara coloana verticala… niste ca.ca-n tufa… tot fac pe ei pe unde se duc si nu au curajul sa isi faca treaba ” din oficiu „…
  Asadar eu astept cu nerabdare sa vina PP-ul si aici la noi …
  ( Glumesc. Puschea pe limba .. si Doamne fereste-ne de acesti ” imputiti… ptr ca la urma urmei, acolo se creaza focarele… unde-i mizeria si dezrdinea la ea acasa … )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here