permis pentru viitor, program mol romania

Prin programul Permis pentru viitor se acoperă costurile școlii de șoferi pentru tineri cu posibilități materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Se pot înscrie tineri din medii defavorizate, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie).

Solicitările de finanțare pot fi depuse online sau prin poștă până la data de  25 ianuarie 2020. Fondul programului este de 75.000 lei. Detalii și formular de înscriere: https://pentrucomunitate.ro/ro/permis

În cadrul celor patru ediții ale programului de până acum, între anii 2015-2019, 70 de tineri au obținut permis de conducere: 60 categoria B, 8 categoria C, 1 categoria B96 și un carnet categoria B, automobil adaptat pentru persoane cu dizabilităţi.

Alți 47 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

Programul Permis pentru viitor este organizat anual pe bază de concurs de proiecte de către Fundația Pentru Comunitate, din fondurile puse la dispoziție de MOL România.

În cei patru ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017.

2 COMENTARII

  1. STOP ! NU LE DATI PERMISE MOCA din categoria B, ptr ca toti narozii vor solicita sau vor merge la scoala DOAR PENTRU ASTA ! NU FITI NAROZI ! Este oportun, daca face scoala de soferi profesionisti, ptr categoriile C,D,E sau F .

  2. MAI ESTE O PROBLEMA si anume, degeaba obtin permis de conducere auto, CA VA TREBUI SA URMEZE SI CURSURILE DE ATESTARE IN CALITATE DE „PROFESIONIST” , altfel degeaba fac soala… si un astfel de curs este tot pe bani si costa destul de mult, atestat care trebuie reinnoit din 5 in 5 ani . Cati credeti voi ca se vor duce sa mai faca si acel curs ?
    Uitati, din aceasta cauza, societatile de transport ( care lucreaza cu masini … ) nu gasesc soferi, ptr ca au atestatele expirate si nu au bani sa mai faca alte „scoli si cursuri ” … desi sunt soferi profesionisti cu vechime de zeci de ani …
    Este o prcarie ordinara , ca dupa ce faci o scoala si obtii o anumita calificare ( nu numai in soferie… ) , in tzara asta de c*cat, trebuie sa mai faci alte „cursuri ” … la alti ” smecheri ” … ( formatori de profesii cica… ) sa le mai dai si alora bani ca sa obtii un atestat sa poti profesa ceea ce ai invatzat…
    Sunt o sumedenie de soferi pensionari, care daca le-ar permite sa profeseze fara acest curs,
    s-ar angaja la societatile private maca ( ca dupa noua reglementare numai acolo se poate cumula pensia cu salariul nou obtinut ) , ca nu le strica un ban, dar efectiv, peste 3,5 to in sus, ori pentru transport de persoane , trebuie ATESTAT DE SOFER PROFESIONIST …
    Maaa… stau si ma intreb daca chiar suntem o TZARA DE OAMENI NORMALI LA CAP !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.