Acțiuni de amploare ale procurorilor DIICOT din județele Bistrița-Năsăud și Suceava la traficanții de droguri, la domiciliile cărora au efectuat percheziții. Ambele structuri de parchet au pus în aplicare 30 de mandate de percheziție pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Neamț și Suceava.

Astfel, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița Năsăud pun joi în aplicare 12 de mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Bistrița – Năsăud și Suceava, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație.

„Cercetările efectuate au stabilit faptul că, începând cu anul 2023 și până în prezent, un număr de 9 suspecți au deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc sub formă de substanță cristalină (4-CMC) și substanțe psihoactive (2-MMC), către diverși consumatori.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud”, a precizat DIICOT, într-un comunicat .

Acțiunea se realizează cu sprijinul polițiștilor Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Bistrița-Năsăud și Suceava, precum și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Bistrița Năsăud.

La ușa traficanților de droguri din Bistrița-Năsăud, dar și a celor din Județul Neamț au bătut joi și procurorii DIICOT Suceava, care au pus în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava pun în aplicare 18 de mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Suceava, Neamț și Bistrița – Năsăud, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație.
Din actele de urmărire penală a rezultat că, începând cu anul 2023 și până în prezent, un număr de 18 suspecți au deținut și comercializat, în mod repetat, canabis, 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal și 2-MMC ( substanță cu efect psihoactiv), către diverși consumatori.

„În cursul investigațiilor efectuate în cauză au fost documentate 17 asemenea tranzacții.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava.
Acțiunea se realizează cu sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Bistrița Năsăud și S.C.C.O. Botoșani, Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și aL jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi „Bogdan Vodă” Suceava și Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș”, a transmis DIICOT.

Suportul de specialitate al ambelor acțiuni a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Specială din cadrul Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.