În acest moment se circulă în condiții de iarnă în județ. Au fost alocate 33 de utilaje pe drumurile naționale, 24 utilaje pe drumurile județene, toate dotate cu lamă și răspânditor antiderapant acționând încă din timpul nopții, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Prognoza meteo pentru următoarele 24 ore: ANM informează că județul Bistrița-Năsăud se află sub două coduri galbene și cod portocaliu.

În județ, se circulă în condiții de iarnă, iar utilajele de deszăpezire intervin pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului cu material antiderapant.

„În aceste condiții, atenționăm conducătorii auto să circule cu prudență, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum, precum și cu privire la obligativitatea echipării autovehiculelor pentru sezonul rece, cu montarea anvelopelor de iarnă.

Reamintim cetățenilor care au probleme în trafic din cauza stării drumurilor cauzate de fenomene meteo (gheață, polei, zăpadă) să semnaleze aceste situații la următoarele numere de telefon:

 – pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud

 – pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor

 – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404

 – Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud: tel. 0263203005

În situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112″, transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.