Trei bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar un altul a fost pus sub control judiciar, pentru trafic de droguri de risc. Unul este recidivist, el având o condamnare anterioară, tot pentru trafic de droguri.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus reținerea a 3 inculpați și măsura controlului judiciar față de un altul, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, după ce au efectuat, marți, 5 percheziții domiciliare pe raza județului.

„Din actele de urmărire penală a rezultat că, în perioada 2021 – ianuarie 2024, inculpații ( unul dintre ei recidivist, condamnat anterior pentru infracțiuni de aceeași natură) au deținut, comercializat și oferit cu titlu gratuit, în mod repetat ( 95 de acte materiale), droguri de risc și mare risc (canabis și cristal 3-CMC) precum și substanțe cu efect psihoactiv mai multor consumatori de pe raza județului Bistrița Năsăud.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate 89 de punguțe cu substanță psihoactivă (ADB Butinaca, cunoscută sub denumirea stradală de chill) porționată în vederea vânzării, o cantitate de canabis, semințe de canabis, 3 grindere, un cântar de mare precizie, resturi de țigări cu conținut de canabis, telefoane mobile și cartele telefonice precum și alte mijloace de probă”, arată procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud.

În cursul zilei de 31.01.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.