Măsuri suplimentare în Poiana Ilvei, Chiuza, Șieu Măgheruș, Braniștea au fost adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud, pentru combaterea răspândirii CoVid-19. Totodată în Miceștii de Câmpie și Petru Rareș restricțiile au fost reduse, potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. 

Conform Hotărârii C.J.S.U. 127/02.01.2021, se introduc restricţii în comunele Poiana Ilvei, Chiuza, Șieu Măgheruș, Braniștea unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai m are decât 1,5/1000 și mai mică decât 3/1000 de locuitori. În aceste comune, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.

Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

„De asemenea, conform aceleiași Hotărâri C.J.S.U., în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală decât 1,5/1000 de locuitori: Miceștii de Câmpie și Cetate și unitățile administrativ-teritoriale din județ, cu excepția celor menționate mai sus și pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale C.J.S.U adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 127/02.01.2021 se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică”, au mai precizat reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud. 

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 03 ianuarie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.