Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și-a desfășurat sesiunea de lucru intitulată „Pastorala familiei creștine astăzi”, sub președinția Patriarhului Daniel, la Patriarhul Teoctist Aula Magna al Palatului Patriarhiei, pe 29 septembrie 2020.

Sfântul Sinod a considerat că, în acest an grav marcat de pandemie, Biserica și-a adaptat metodele pastorale la o realitate dură, transmitând mesajul Evangheliei inclusiv în mediul online.

Cu toate acestea, s-a constatat insuficiența comunicării media în raport cu starea de comuniune pe care credincioșii o experimentează în mod natural prin participarea fizică la viața liturgică a comunității.

De asemenea, telemunca și școala online sunt doar o soluție temporară până când starea cauzată de pandemie este depășită.

Închiderea școlilor a afectat semnificativ procesul educațional, elevii și profesorii nefiind suficient de pregătiți să urmeze cursuri online.

Patriarhia Română oferă aproape 5.000 de tablete sau alte dispozitive electronice

Prin urmare, Patriarhia Română, prin proiectul Alege școala! și eparhiile sale, au venit în ajutorul studenților și profesorilor din comunitățile defavorizate, oferindu-le aproape 5.000 de tablete sau alte dispozitive electronice.

Ținând cont de cele de mai sus, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române:

Ia act de situația pastoralei familiale în contextul actual al pandemiei și de acțiunile social-filantropice întreprinse de Biserica Ortodoxă Română;
Invită toate parohiile să intensifice activitățile dedicate îngrijirii pastorale familiale, precum și să cultive relația dintre familie și Biserică;
Îndeamnă toți credincioșii să cultive, prin rugăciune și fapte de caritate, educația creștină a copiilor și tinerilor, oferind sprijin spiritual și material, în special familiilor defavorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here