Arhiepiscopia Iașilor a anunțat că preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, care a lovit o femeie, nu mai are voie să țină slujbe pe durata cât va fi anchetat.

„Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul şi rezultatul plângerii depuse la Poliţie de persoana implicată în incident. O astfel de situaţie produce, desigur, multă durere şi întristare; ea devine prilej de sminteală şi de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toţi credincioşii ortodocşi, şi un timp al pocăinţei, al cercetării conştiinţei, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniţi şi pace inimilor tulburate”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, potrivit Agerpres.

Decizia a fost luată după ce părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni, apare într-o înregistrare apărută în spaţiul public în timp ce loveşte o femeie, în curtea unei biserici, la incident asistând mai mulţi enoriaşi. Arhiepiscopia Iaşilor a demarat o anchetă. IPJ Iaşi a confirmat că a fost primită o sesizare de la femeia agresată, în acest caz fiind demarate cercetări. Părintele Calistrat (Constantin) Chifan este absolvent al Facultăţii de Teologiei Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, promoţia 2014. A urmat apoi cursuri de master, absolvite în 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.