Centrele din Cluj şi Maramureş vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unităţile sanitare de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, până la redeschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița, a anunţat Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională „Prof.C.T.Nicolau” Bucureşti.

Printr-un comunicat de presă, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională informează că asigurarea necesarului cu componente sanguine a unităţilor sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud nu va fi afectată.

Până la redeschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistriţa, Centrele de Transfuzie Sanguină din Cluj şi Maramureş vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unităţile sanitare de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud. Menţionăm că la nivelul CTS Bistriţa-Năsăud au fost implementate şi respectate normele de protecţie sanitară în vigoare, iar componentele sanguine puse la dispoziţia unităţilor sanitare din judeţ sunt sigure. Virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sânge/transfuzie”, se arată în comunicat.

Reamintim că activitatea Centrului de Transfuzie Sanguină Bistriţa a fost oprită temporar după confirmarea unui focar de COVID-19 în rândul angajaților. Un număr de 14 din cei 18 angajați ai centrului au fost infectați cu noul coronavirus, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud efectuând o anchetă epidemiologică în acest caz. De asemenea, pe parcursul acestei zile, în centrul din Bistrița va fi efectuată o nouă acțiune de dezinfecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.