Pacient internat la Secția Infecțioase a Spitalului Județean, căzut de la etaj! Cauzele accidentului, învăluite în mister

454

Un bărbat internat la Secția Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bistrița a căzut azi-noapte de la etajul I. Pacientul s-a ales cu o fractură cervicală, însă din fericire nu a suferit modificări neurologice.

Accidentul s-a produs la circa o oră și jumătate după ce pacientului i-a fost administrat Diazepam injectabil pe fondul unei stări de agitație a acestuia. Poliția a demarat o anchetă în acest caz.

 

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost găsit la miezul nopții prăbușit în curtea Secției Infecțioase a SJU Bistrița, de pe strada Alba Iulia. Circumstanțele care au condus la acest incident sunt încă învăluite în mister.

Potrivit unui comunicat al SJU Bistrița, în momentul internării pacientul prezenta febră și nu este cunoscut cu probleme psihice.

În data de 10.09.2018, în jurul orei 24:00, un pacient în vârstă de 47 de ani, internat în Secția Boli Infecțioase (etaj I) a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a fost găsit de către personalul sanitar căzut în curtea complexului spitalicesc de pe str. Alba Iulia din municipiul Bistrița.       

Potrivit medicului de gardă, pacientul fusese internat de duminică (09.09.2018) în Secția Boli Infecțioase cu sindrom febril, fără probleme psihice cunoscute„, se precizează în comunicat.

Luni seara însă, bărbatul a prezentat o stare de agitație, astfel că asistenta de serviciu i-a administrat un somnifer. Potrivit sursei citate, cu 20 de minute înainte de miezul nopții acesta a fost văzut dormind, pentru ca mai apoi să fie găsit căzut în curtea unității medicale.

Întrucât în cursul serii de 10.09.2018 a prezentat agitație, la ora 22:00, asistenta de serviciu i-a administrat Diazepam injectabil. La verificarea saloanelor de la ora 23:40, pacientul dormea. La administrarea medicației de la miezul nopții, acesta nu a fost găsit în salon, lenjeria patului și pervazul geamului prezentând materii fecale.

Imediat s-a dat alarma, pacientul fiind găsit căzut în curtea unității. Personalul medical a apelat numărul unic de urgență 112, bărbatul fiind preluat conștient, dar incoerent de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe, unde, în urma investigațiilor, a fost diagnosticat cu fractură cervicală amielică„, se precizează în comunicat.

În prezent, pacientul este internat în Secția Anestezie-Terapie Intensivă sub supraveghere și tratament de specialitate. Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a deschis o anchetă în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here