Consilierul județean liberal Ovidiu Florean l-a criticat dur pe președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, după ce a aflat sumele pe care instituția pe care acesta o conduce le-a cheltuit pentru deplasarea în Israel, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri. Deplasarea a avut loc în luna noiembrie și a costat peste 8.000 de euro din cei peste 25.000 euro prevăzuți în bugetul administrației județene. Iar Israelul nu a fost singura destinație pentru care s-au cheltuit sume importante de bani.

 

O delegație generoasă, formată din angajați ai unor instituții din județul Bistrița-Năsăud, a efectuat, luna trecută, o excursie în Israel. Cum ne-au reprezentat județul și țara acolo nu prea se știe, însă Facebook-ul a fost împânzit de vizitele și excursiile făcute de componenții ansamblului folcloric participant. Excursia a durat o săptămână și evident a fost achitată din bani publici.

Dacă în bugetul județului suma prevăzută a fost de peste 25.000 de euro, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud susține acum că s-au cheltuit abia aproximativ 8.400 de euro. Asta în condițiile în care din delegație au făcut parte, pe lângă reprezentanții CJ BN și cei ai Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură, dar și Ansamblul Folcloric „Dor Românesc”.

Astfel, s-au relaxat în Țara Sfântă președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan și directorul economic Teofil Cioarbă, dar și directorul Centrului Județean pentru Cultură Gavril Țărmure, șeful Complexului Muzeal Alexandru Gavrilaș și directorul Bibliotecii Județene Ioan Pintea. Nu a lipsit nici protopopul Alexandru Vidican.

Consilierul județean liberal Ovidiu Florean a fost curios să afle la cât s-au cifrat cu exactitate cheltuielile pentru deplasarea din Israel și a adresat o solicitare Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, răspunsul fiind primit într-un termen foarte scurt. În condițiile în care mulți dintre angajații CJ BN și ai instituțiilor subordonate nu au primit banii pentru vocherele de vacanță pentru acest an, pe motiv că nu sunt bani, Ovidiu s-a înfuriat de-a dreptul.

Am primit răspuns de la CJ despre cheltuielile chelnerului Radu Moldovan când s-a plimbat de nebun prin Israel pe bani publici . Pentru funcționarii profesioniști plătiți prost din instituțiile subordonate , nu s-au găsit bani pentru vouchere de vacanță . Rușine Radu Moldovan, ești un nesimțit!„, a reacționat, vineri, pe contul său de Facebook, alesul liberal bistrițean.

 

cheltuieli deplasare israel cj bn

Florean nu s-a oprit aici cu criticile, iar limbajul a fost și mai dur.

Radu Moldovan e un impostor . D(…) ăsta își bate joc de banii publici ai CJ cum vrea muschii lui. Consilierii județeni PSD-ALDE ( 22 din 31) votează fără discernământ orice proiect de hotărâre le bagă ceacanăul sub nas . E IMORAL în primul rând modul acesta de abordare al chenerului șef al județului . O(…), sunt cu ochii pe tine . Prescurtat : « ai pus-o de mămăligă Radule »„, a mai comentat Ovidiu Florean.

 

Imediat după ce s-au întors din Israel, „culturalii” de la Consiliul Județean s-au mai relaxat încă trei zile la Londra, în perioada 28-30 noiembrie, evident tot pentru a promova tradițiile românești în comunitățile de conaționali, cu același ansamblo folcloric

În buget, cheltuielile cu transportul și cazarea pentru trei zile pentru zecile de participanți se cifrau la aproximativ 7.500 de euro.

2 COMENTARII

  1. In cea mai saraca tara din UE,parazitii politici isi permit sa cheltuiasca banii publici pe: vizite ,excursii ,pomeni politice ,sarbatori, chindii . Plavanul mioritic mira prostit (cu foamea-n git )toata aceasta porcarie politica fara sa se manifeste.Fiecare societate are clasa politica ce merita.Sa traiti…bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.