Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Creţu, a anunţat, marți, în cadrul unei conferinţe de presă, că persoanele vârstnice sau aflate în dificultate pot apela la angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială pentru a li se face cumpărăturile, contra cost. Deja sunt persoane care au apelat la administraţia municipală.

Pentru populația vârstnică am luat decizia de a crea un serviciu în cadrul Direcției de Asistență Socială, astfel încât persoanele în vârstă, și care sunt cele mai periclitate, indiferent dacă sunt singure sau soţ şi soţie, care nu doresc să se deplaseze prin oraş şi respectă instrucţiunile, recomandările de a sta acasă, ceea ce este foarte bine şi un lucru esenţial – toţi cei care pot să stea acasă, să stea acasă – dar care au nevoie de pâine, hârtie igienică sau de alte lucruri pot să telefoneze la Direcţia de Asistenţă Socială – 0263.237479„, a declarat Ovidiu Crețu.

Edilul a precizat că, după preluarea mesajului, cei de la Asistență socială vor trimite o mașină cu un om la adresa indicată de solicitant, care va prelua comanda și banii necesari, și va efectua cumpărăturile.

Le va răspunde cineva care va prelua mesajul, trimite o maşină cu un om la adresa respectivă, primeşte o listă de cumpărături şi banii. Omul se va legitima în mod corespunzător, va face cumpărăturile şi le va duce înapoi, va prezenta bonurile şi restul. Credem că în felul acesta putem să-i scutim pe mulţi dintre cetăţenii în vârstă să se deplaseze prin oraş şi riscul de a contacta coronavirus să fie mai mic„, a explicat Ovidiu Creţu.

3 COMENTARII

  1. Vaaai, o sa vedeti voi cum le vine in minte ciu.ciu.me.tilor sa isi faca legitimatii false si cum or sa pacaleasca pe mula lume . Aveti grija oameni buni ! Inca nu… dar ” disporetzilor ” astia care au tabarat peste noi ca lacustele peste culturi… imediat li se vor temina euroii… inapoi n-o sa mai poata merge, iar aici patronii nu-i vor mai angaja ptr ca in locul lor au adus munitori straini … in zootehnie si agricultura astora nu le place sa munceasca si sa vedeti voi atunci cum o sa stati de paza in batatura , pe 3 schimburi cu parul si cu sacurea … ! Doooamneeee… sper sa nu se ajunga la asta … !

  2. Eu sunt singură. Nu am pe nimeni.Sufar de boli cronice.Stau la bloc.Am 70 ani .As vrea să văd care este reprezentantul de la asistență socială, cu mult curaj sa vina pe la ap cu cumpărături.Voi da telefon la adresa respectivă. Nu prea cred .Nu mai are nimeni nevoie de noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here