Un număr de 115 proiecte au fost depuse la Primăria Bistriţa, în vederea obţinerii unor finanţări nerambursabile, finanţări pe care municipalitatea le acordă în fiecare an.

 

Astăzi în conferinţa de presă ţinută de primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, au fost făcute publice o serie de proiecte aprobate de către comisiile de specialitate ale Consiliul Local, pentru a primi finanţări nerambursbile.

Deocamdată, numai proiectele pentru tineret şi sport şi cele pentru mediu au primit aprobarea comisiilor de specialitate, restul urmând să fie discutate în comisii până miercuri, 13 mai, când va avea loc şedinţa Consiliului Municipal.

Suma alocată de administraţia locală, a fost distribuită în mod părtinitor.

Astfel, Gloria Bistriţa a primit mai mult de două milioane de lei, "bani pe care îi pot folosi aşa cum consideră ei", potrivit declaraţiilor primarului, în timp ce HCM Bistriţa va primi doar 250.000 de lei.

Întrebat dacă nu i se pare o sumă cam mare în comparaţie cu sumele alocate celorlalţi solicitanţi, acesta a justificat spunând că "dacă am avea o Filarmonică, am investi şi acolo, însă pentru că nu avem, investim în Gloria", adăugând faptul că a oferit banii necondiţionat de succesele lor.

În domeniul sportului au fost depuse 23 de proiecte din care au fost avizate pentru finanţare doar opt.

Bugetul total alocate de municipalitate pentru proiectele cu finanţare nerambursabilă este de 3.527.000 de lei.

 

 

Mihaela Mocanu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.