Primarul muncipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a declarat război cerşetorilor. Potrivit acestuia, la ora actuală, în Bistriţa există aproximativ 15 persoane care trăiesc de pe urma cerşetoriei, dar care au şi alte venituri.
Fenomenul cerşetoriei tinde să se amplifice la nivelul municpiului. În cadrul conferinţei de presă de astăzi, Ovidiu Creţu a declarat supărat că există foarte multe persoane care practică cerştoria, deşi acestea au şi alte venituri din care pot trăi şi a îndemnat locuitorii municipiului să nu încurajeze acest fenomen. “Din informaţiile pe care le avem de la Inspectoratul de Poliţie, de la Jandarmi şi de la Poliţia Comunitară, rezultă că aceştia au venituri zilnice, undeva către un milion de lei. Aceste persoane care, în general apelează la mila publică, au şi alte venituri”, a spus Ovidiu Creţu. Pentru a-şi întări spusele, primarul a dezvăluit şi câteva nume ale persoanelor care apelază la mila publică, dar care au şi alte venituri. Astfel, una dintre acestea este Tambău Vasile, care primeşte o indemnizaţie pentru persoane cu handicap de 450 lei lunar şi o alocaţie specială pentru persoane cu handicap, în cuantum de 271 lei, deci un total de aproximativ 700 de lei lunar. “Această sumă, de şapte milioane de lei vechi, este mai mare decât cea primită de cel care dă de pomană”, a mai spus primarul. Potrivit lui Creţu, în aceeaşi situaţie mai sunt şi alte persoane care se ocupă cu această îndeletnicire şi care au posibilitatea de a obţine ajutor din partea statului, însă refuză să-şi depună la dosar actele necesare.
Totodată, Ovidiu Creţu a îndemnat bistriţenii să nu mai dea bani cerşetorilor, dar dacă ţin cu tot dinadinsul să ajute persoanele sărace să o facă într-un cadru instituţionalizat, prin intermediul bisericilor.
Totodată, Ovidiu Creţu a îndemnat bistriţenii să nu mai dea bani cerşetorilor, dar dacă ţin cu tot dinadinsul să ajute persoanele sărace să o facă într-un cadru instituţionalizat, prin intermediul bisericilor.
Edilul Bistriţei a mai precizat că se va ocupa personal de rezolvarea acestei probleme pe care o va aduce şi în atenţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, în vederea înfiinţării unui cămin, undeva în judeţ, pentru ajutorarea acestor categorii defavorizate.