UPDATE: Potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență, zborurile către și dinspre Marea Britanie vor fi suspendate începând din data de 21 decembrie, ora 19.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Persoanele care sosesc în România din Marea Britanie începând din această noapte vor fi obligate să intre în carantină.

Belgia, Olanda, Austria și Italia au anunțat deja că vor suspenda zborurile spre și dinspre Marea Britanie.

Știre inițială: În pragul sărbătorilor de iarnă, în contextul pandemiei de coronavirus, secretarul de stat, Raed Arafat, a anunțat la Digi 24 că România ar putea interzice – chiar de astăzi sau mâine – zborurile din Marea Britanie.

„Am avut o discuție și domnul prim-ministru la telefon și INSP urmează să ne dea un punct de vedere astăzi, o analiză în acest sens. Normal că urmărim situația și normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri. Problema nu este că crește gravitatea cazurilor, dar că crește numărul infectaților. Analiza INSP se va discuta cu Ministerul Sănătății și restul colegilor”, a spus Raed Arafat.

Italia, Belgia și Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania și Franța se pregătesc să facă același lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei, menționează stiripesurse.ro.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, spunea ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters, citată de sursa menționată anterior.

Citește și Cine poate veni acasă de sărbători fără să stea în izolare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.