Ucraina are şansa de a adopta schimbări pozitive care pot să aducă beneficii întregii societăţi, se arată într-o declaraţie a ministerului rus de externe, ca reacţie la primele rezultate ale celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina, transmite dpa.

„Ucraina poate realiza o resetare nu prin mutarea banilor dintr-un buzunar în altul, ci una reală, bazată pe recunoaşterea necesităţii de a uni oamenii nu prin forţă, ci prin dezvoltarea agendei naţionale”, potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt Maria Zaharova de pe pagina sa de Facebook.

Zaharova a menţionat că mulţi ucraineni din zonele de conflict, unde trăiesc separatişti, nu au putut să voteze la aceste alegeri.

Conducerea Ucrainei, a sugerat Zaharova, nu ar trebui să „blocheze milioane din propriii săi cetăţeni să voteze”, potrivit declaraţiei postate pe reţeaua de socializare.

Vice-ministrul rus al afacerilor externe Grigore Karasin a declarat pentru Ria Novosti că victoria clară a candidatului Volodimir Zelenski în al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina demonstrează că ucrainenii „au votat pentru schimbare”. El a adăugat că „noul guvern al ţării trebuie să înţeleagă şi să realizeze speranţelor alegătorilor”.

Duminică, alegerile din Ucraina au fost castigate de către actorul de comedie Volodimir Zelenski Acesta a obținut un scor zdrobitor de 73% din voturi.

„Am reuşit împreună. Nu vă voi dezamăgi niciodată”, a spus Zelenski, într-un discurs după anunţarea exit-poll-ului, susţinut în cartierul său de campanie, unde a ieşit imediat pentru a le mulţumi susţinătorilor săi.

„Cetăţeni ai ţărilor post-sovietice, uitaţi-vă la noi! Totul este posibil”, a adăugat el, conform Agerpres.

Prima sarcină a noului președinte al Ucraiei va fi să încerce eliberarea prizonierilor ucraineni capturați în urma conflictului din estul țării.

„Vom continua negocierile până la capăt, pentru ca schimburile de focuri să înceteze”, a spus Zelenski în faţa presei după ce exit-poll-urile îl dau câştigător detaşat al alegerilor prezidenţiale din Ucraina.

„Prima noastră sarcină este eliberarea prizonierilor noştri”, a afirmat el.

SURSA: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here