O parte din monumentele din Bistrița-Năsăud nu dețin avizul Ministerului Culturii

216

Șeful Direcției pentru Cultură Bistrița-Năsăud  susține că lucrarea amplasată de sculptorul Maxim Dumitraș la intrarea în stațiune nu deținea avizul Ministerului Culturii.

Potrivit bistrițeanul.ro, artistul care conduce Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz a iscat, încă de ieri, un adevărat scandal, comentând pe Facebook faptul că primarul Traian Ogâgău a luat lucrarea și a tăiat-o în bucăți.

La nivelul întregului județ, avertizează șeful Direcției pentru Cultură Bistrița-Năsăud, care atrage atenția că nici bustul Generalului Grigore Bălan din Blăjeni, nici o parte din monumentele amplasate în Năsăud, Căianul Mic sau Feldru nu au avizul Ministerului Culturii, cum nici monumentele care au fost mutate din parcul municipal din Bistrița în fața blocurilor sau prin alte părți nu au acest aviz. Au aviz de la Ministerul Culturii, în schimb, bustul lui Mircea Vaida Voievod și lucrarea din fața Policlinicii.

„Asemenea amplasări în afara legalității sunt determinate de grabă și improvizație, dar în domeniul monumentelor care trebuie să dăinuie secole în timp, nu este loc de grabă și improvizație. Te străduiești trei luni, dar ai ulterior certitudinea că lucrarea este protejată de lege…”, precizează Alexandru Uiuiu, șeful Direcției pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

2 COMENTARII

  1. Daca vrei sa construiesti ceva „legal „… efectiv te „omoara ” cu avizele si aprobarile de care ai nevoie, de-ti vine sa nu mai construiesti absolut nimic si sa-ti vezi de treaba .

  2. D-apoi chiar daca a fost amplasata fara autorizatie, cu ce-l incurca pe domnul primar, ce-i strica sau ce „paguba mare „… a creat societatii/comunitatii locale acest „bolovan festit”… ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here