Un bărbat reținut pentru vătămare corporală, folosirea de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice a fost pus în libertate de Judecătoria Brăila pentru că, în opinia judecătorului care a soluționat cauza, „pericolul social al faptei reclamă, ca și măsură preventivă, controlul judiciar”, notează debraila.ro.
Este vorba despre un individ de 43 de ani, acuzat că, aflându-se în stare de ebrietate, a înjunghiat cu un cuțit un alt bărbat, în vârstă de 55 de ani. Victima a fost supusă unei intervenții chirurgicale, fiindu-i extirpată splina.

Potrivit sursei citate, judecătorul și-a motivat decizia punerii în libertate și prin faptul că „briceagul nu era purtat în vederea rănirii vreunei persoane”.

Judecătoarea a mai fost sancționată disciplinar după ce a pus în libertate un pedofil
Magistratul care a respins propunerea de arestare preventivă a cuțitarului este judecătoarea Cristina Coarnă, devenită cunoscută la nivel național după ce, în urmă cu aproximativ doi ani și jumătate, a motivat cel puțin dubios plasarea în arest la domiciliu a unui bărbat acuzat că a sechestrat și violat o fetiță de doar 13 ani.

La acel moment, judecătoarea Coarnă argumentase că faptele pedofilului, condamnat între timp la ani grei de închisoare, nu erau „de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății (…) nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă”.

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din magistratură a Cristinei Coarnă pentru 6 luni, însă, în cele din urmă, Înalta Curte de Casație și Justiție a înlocuit sancțiunea disciplinară luată de CSM cu diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de trei luni.

În cazul înjunghierii, judecătoarea Cristina Coarnă a motivat că „aspectul că inculpatul avea asupra sa un briceag se datora faptului că îl purta de obicei pentru a putea mânca pachetul la serviciu. Pe cale de consecință, briceagul nu era purtat în vederea rănirii vreunei persoane, apreciere pe care judecătorul de drepturi și libertăți o face și în virtutea lipsei de antecedente penale a inculpatului. (…) În aceste condiții, pericolul social al faptei reclamă ca și măsură preventivă, în opinia judecătorului de drepturi și libertăți, controlul judiciar”.

Incidentul violent, petrecut într-un bar
Incidentul violent a avut loc pe 13 aprilie, într-un cafe-bar din comuna Tichilești. Intrând în local, agresorul a cerut muzică și a devenit recalcitrant când a văzut că nu i se îndeplinește dorința. Fără să stea pe gânduri, a scos din borsetă un briceag pe care l-a rabatat.

În acel moment, câteva persoane din cafe-bar, printre care și victima, au încercat să-l oprească din a ataca pe cineva înspre care se îndrepta. Doar că individul de 43 de ani, lovit cu scaune, și-a schimbat ținta și s-a năpustit asupra bărbatului de 55 de ani, pe care l-a înjunghiat în zona toracică.

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila l-a prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

În afară de cazul pedofilului, sursa citată precizează că în 2019 un bărbat acuzat de tâlhărie care a fost plasat în arest la domiciliu tot de judecătoarea Cristina Coarnă, ignorând normele de procedură penală.

Citește și: Țeparul Tudor Cristian a cerut de după gratii revizuirea sentinței pronunțate în urmă cu 8 ani de Tribunalul BN! Instanța l-a trimis la plimbare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.