Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor din cadrul Romsilva s-a apucat de investiții la hergheliile din subordine. Printre cele care vor beneficia de lucrări anul acesta și probabil anul viitor se numără și cea de la Beclean, unde, anul acesta aceeași firmă cu 7 angajați din Beclean a pus mâna pe al doilea contract.
În sfârșit, Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor din cadrul Romsilva se îngrijește de hargheliile aflate în subordine. Pentru Herghelia Beclean a organizat anul acesta două licitații publice, pentru reparații la grajdurile cailor, dar și pentru reparații și reamenajări ale sediului administrativ.
Prima licitație a fost organizată anul trecut, însă și-a găsit o firmă câștigătoare care să se ocupe de lucrări abia anul acesta la început. Valoarea lucrărilor ajungea la 340.000 de lei și presupunea lucrări la grajdul armăsarilor pepinieri. Printre lucrări s-a numărat înlocuirea boxelor cailor, tencuieli exterioare drișcuite pe zidăria din cărămidă sau beton, vopsitorii exterioare aplicate pe tencuiala drișcuită, înlocuirea învelitorilor de pe acoperiș.
De asemenea, firma care a câștigat licitația trebuia să monteze 4 uși metalice de exterior la grajduri și să înlocuiască burlanele. Șarpanta trebuia și ea înlocuită în zonele unde era degradată, iar aerisirile trebuiau și ele reparate. De asemenea, suprafețele din lemn trebuiau tratate prin ignifugare.
Trotuarul trebuia refăcut cu dale din beton și trebuia să aibă un cordon cauciucat, cu proprietăți de dilatare. S-au cerut și reparații la tencuielile interioare, revopsirea pe interior a spațiilor și curățarea și vopsirea ușilor interioare de lemn. Ferestrele din lemn trebuiau înlocuite cu temopane, iar paratrăsnetul de pe acoperiș înlocuit și el.
Sistemul de iluminat trebuia desfăcut, iar corpurile de iluminat schimbate și înlocuite cu cele de tip LED și montat un tablou electric nou. În boxele cailor trebuia pus un covor din cauciuc.
A doua licitație de jumătate de milion de lei a inclus și sediul administrativ
Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor a continuat seria renovărilor și în a doua parte a acestui an, când a mai organizat o licitație, împărțită în mai multe loturi, fiecare lot vizând câte o herghelie din țară.
De data aceasta, pentru lucrările de la Beclean a alocat 828.000 de lei, însă în urma licitației, prețul a scăzut cu 250.000 de lei, la 578.000 de lei. Lucrările au presupus reparații la grajdul unde sunt ținute iepele mame. Sunt prevăzute desfacerea materialelor existente pe acoperiș, reparații la șarpantă prin înlocuirea elementelor deteriorate și fixarea celor noi, montarea învelitoarei, refacerea tavanelor din material lemnos, executarea lucrărilor de reparații la tencuieli, precum și vopsitorii interioare.
Și ușile și ferestrele trebuie schimbate cu unele din PVC. Materialele lemnoase trebuiau tratate prin ignifugare împotriva incendiilor. Instalația de paratrăsnet trebuia refăcută.
„Materialele vor fi însoțite de certificate de calitate de la producător, ce vor îndeplini condițiile minime cerute prin prezentul caiet de sarcini. Garanția pentru sistemul de învelitoare va fi de minim 10 ani, iar durata de viață presupusă a acestuia va fi de minim 40 de ani. Neprezentarea unor produse care să corespundă cu cerințele minime menționate mai sus va duce la respingerea ofertei depuse. Manipularea și transportul materialelor se va face cu atenție, pentru a nu le deterioare, pe distanțe cât mai scurte”, se mai arată în caietul de sarcini a licitației.
Firma care a pus mâna pe licitație are la dispoziție doar câteva luni pentru a efectua aceste lucrări. Sunt incluse și lucrări la sediul administrativ al Hergheliei Beclean, printre care decopertarea acoperișului vechi, reparații la șarpantă, montarea unei invelitori noi, refacerea streașinilor, a podelelor din pod și izolarea termică cu vată minerală bazaltică.
Și aici se dorește refacerea instalației de paratrăsnet și ignifugarea elementelor din material lemnos. Nu sunt prevăzute însă și alt tip de lucrări de modernizare a sediului. Beneficiarul lucrării cere o garanție a lucrărilor de minim 36 de luni și o garanție de bună execuție de 10%.
Pe ambele lucrări a pus mâna un SRL din Beclean, care are doar 7 angajați: Dual Imobile SRL, o firmă înființată în anul 2018. Pentru anul 2023, SRL-ul a raportat o cifră de afaceri de 2,3 milioane de lei și un profit net de 277.000 de lei. Datoriile treceau și ele de un milion de lei.
Pentru anul 2022, firma raporta o cifră de afaceri la jumătate, și anume de doar 1,4 milioane de lei și un profit modest: doar 41.400 de lei. Atunci, firma avea datorii de 617.971 de lei și 8 angajați.
În anul 2021, cifra de afaceri ajungea la 720.928 de lei și un profit de 175.400 de lei. Atunci avea 12 angajați. De altfel, acesta este cel mai mare număr de angajați pe care l-a avut vreodată SRL-ul.
În 2020, SRL-ul a raportat o cifră de afaceri de 788.500 de lei și un profit de doar 20.700 de lei. În 2019, la un an după înființare, firma avea o cifră de afaceri de 387.200 de lei și un profit de doar 7.700 de lei. În primul an de activitate, firma avea o cifră de afaceri de 90.500 de lei și un profit de 40.000 de lei și doar un angajat.
Dual Imobile SRL a câștigat cea mai nouă licitație organizată de Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor din cadrul Romsilva chiar săptămâna trecută, după ce la începutul acestui an câștigase altă licitație organizată de instituție, tot pentru lucrări la Herghelia Beclean.
În 2023, Dual Imobile SRL din Beclean a câștigat o licitație organizată de armată, la Unitatea Militară din Bistrița. Licitația a vizat reparații la acoperiș și fațadă la pavilionul A, reparații la fațadă la pavilionul A1 și reparații la fațadă la pavilionul C1. Dual Imobile SRL a câștigat lotul 3, în valoare de 430.550 de lei, care prevedea lucrări la pavilionul A.
În 2022, firma a pus mâna pe o licitație organizată de Direcția de Infrastructură și Servicii din cadrul Primăriei Bistrița, în valoare de 187.700 de lei, care presupunea demolarea a trei puncte termice din Bistrița. Era vorba despre punctul termic 3, de pe Aleea Trandafirilor, punctul termic 29 de pe Aleea Pandurilor și punctul termic 22, de pe strada Axente Sever.
Cu un an înainte, firma a câștigat o licitație organizată de Distribuție Energie Electrică România, în valoare de aproape 300.000 de lei, pentru reabilitarea sediului administrativ din Bistrița, etapa 1. Acestea includeau lucrări de tencuieli și zugrăveli, înlocuire plăci de gresie lipsă, instalații electrice interioare, revizie table acoperiș, jgheaburi și burlane.
Mulțumim pentru apreciere.
Informațiile prezentate nu reflectă adevărul, avem 11 angajați pe Dual Imobile și încă 3 pe o firmă parteneră. Noi anul acesta nu am mai avut lucrări câștigate la herghelia Beclean. A mai existat un singur contract anul trecut în valoare de 340000 pe parcursul a două luni care a fost realizat în 2023. Menționăm ca aceste lucrări sunt licitații publice în SEAP, nu sunt achiziții directe, cu toate ca pragul le-ar fi permis autorității contractante. Lucrarea în curs a fost câștigată la 69% din valoare estimată a lucrărilor.
Foarte interesant articol, bine documentat! Aceste investiții lăudabile în proprietățile publice (și private) ale statului merită atenția noastră. Cu privire la reparațiile de anul trecut Timp Online anunța 700 000 lei (articol cu titlul „Herghelia Beclean intră în renovare cu 700.000 de lei, bani de la Romsilva”, din 01 octombrie 2022), oare care sumă este mai aproape de realitate?
2022 nu e anul trecut, ci 2023 e anul trecut. A fost și în 2022 o licitație pe care am pierdut-o. Vă rog să nu împrăștiați informații false, lăsați o adresă de mail să vă trimitem registrul revisal să vedeți câți angajați avem.
Interesant cum o firmă mică reușește să câștige astfel de contracte. Sperăm că vor livra calitate, având în vedere resursele limitate.