În Austria a intrat în vigoare o lege care interzice purtarea vălului islamic burqa și niqab în spațiile publice.

Duminică, o femeie care purta vălul islamic a fost obligată de polițiștii din Zem am See, un oraș situat în apropiere de Salzburg, să îl dea jos, potrivit Digi24.

BpvOxUh7

Persoanele care nu respectă legea pot primi amendă până la 150 de euro. Legea interzice purtarea în spațiile publice inclusiv a măștilor chirurgicale, a celor de schi sau a machiajului de clovn.

Potrivit planului de reformă al executivului, vălul musulman care acoperă fața nu va putea fi purtat în tribunale, şcoli sau alte locuri publice. De asemenea, femeile magistrat sau polițist nu vor avea voie să poarte nici vălul care acoperă doar părul.

Coaliţia de centru-stânga de la Viena vrea să combată astfel extremismul de dreapta care a luat amploare în ultimii ani.

1 COMENTARIU

  1. Corect ! Obiceiul, portul si traditia, trebuie modelata dupa „locul” unde „purtatorul” doreste sa se integreze , sa migreze ori sa munceasca si nu dupa fiecare persoana, care vrea el sa fie dupa cum este la el „acasa”. Daca nu-i place, n-are decat sa plece de unde a venit ca nu plange nimeni dupa el, stati linistiti. Ce le mai tot suflati „astora” atata-n ruc… ? Afara cu ei daca nu le plac regulile noastre crestine si duca-se invartindu-se .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here