Un bărbat din Runcu Salvei a fost arestat preventiv, miercuri, după ce i-a administrat soției bătăi în mod repetat. În prima zi din decembrie, pe fondul neînțelegerilor și a consumului de alcool, femeia a fost din nou agresată. A fost pentru ultima dată. 

Pe 1 decembrie, o femeie în vârstă de 41 de ani, din localitatea bistrițeană Runcu Salvei, a fost găsită decedată în propria locuință. Chemați la fața locului, polițiștii au constatat urme de violență pe corpul femeii, astfel că a fost deschis un dosar penal pentru omor, principalul suspect fiind chiar soțul femeii.

Potrivit procurorilor, medicii legiști au constatat că decesul victimei, survenit în aceeași zi, a fost violent, fiind cauzat de insuficiență cardio-respiratorie acută consecutivă unei intoxicatii cu alcool (5,30g/l alcool pur în sânge) asociată cu o hipotermie. 

„S-a mai constatat că victima prezintă următoarele leziuni traumatice:

  • Echimoze, escoriații, plîgi contuze și tăiate-înțepate, cu vechimi variabile de până la 24 de zile anterior datei examinării:
  • Fracturi costale și de stern, fracturi ale bazei craniului în curs de consolidare și contuzii cortico-sbcorticale, cu o vechime de circa 20-24 zile anterior decesului. Leziunile necesită din punct de vedere medico-legal 48-50 zile de îngrijiri medicale”, arată procurorii.

Raportat la leziunile susmenționate, anchetatorii spun că acestea s-au produs cel mai probabil în perioada 06-30 noiembrie, pe fondul neînțelegerilor și al consumului de băuturi alcoolice, când bărbatul și-a lovit în mod repetat soția cu corpuri dure (pumni, picioare, scaun), corpuri dure de formă alungită (bâtă, lopată) și corpuri tăietoare (posibil cuțit), producându-i astfel leziuni traumatice grave.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi arestat preventiv, pentru comiterea tentativei la infracțiunea de omor, sub forma violenței în familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.