Scene violente au fost filmate într-o şcoală din judeţul Argeş, unde o elevă a fost bătută de un coleg, în timp ce restul clasei l-a încurajat pe agresor. Clipul a ajuns în atenţia autorităţilor. A fost demarată o anchetă.

S-a întâmplat în data de 4 martie, în localitatea Dobreşti.   În imaginile publicate de realitatea.net se vede cum copila este lovită cu bestialitate de un elev, în timp ce restul copiilor aplaudă „corecţia” violentă.   

Agresorul este elev în clasa a VI-a, iar victima, elevă în clasa a VII-a la respectiva unitate de învăţământ.  

Potrivit sursei citate, clipul a ajuns în atenţia autorităţilor şi a fost demarată o anchetă în acest sens, iar poliţiştii argeşeni desfăşoară verificări cu privire la starea conflictuală.   

Cazurile de acest gen, în care martorii copii încurajează violenţa sau tac, în loc să intervină, sunt frecvente în Argeş. De vină, spun psihologii, ar fi teama ca ei înşişi să nu ajungă victimele agresorilor. Anul trecut, imagini cu o adolescentă de 14 ani batjocorită şi lovită de o altă minoră pe motiv că i-ar fi „deranjat“ prietenii au ajuns în mediul online.   

În filmarea de atunci se vede cum fata este pusă în genunchi, trântită de pe o bancă, jignită şi ameninţată. Mai mult, cineva îi toarnă în cap suc dintr-un bidon, sub privirile altor copii. N-a intervenit nimeni. 

Citește și: Un elev de 7 ani a fost lovit în clasă de tatăl unei colege

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.