La câtva timp de la instaurare, lumea încă mai vorbeşte despre criza economică şi efectele ei asupra României. Deşi prin definiţie criza este acea fază primejdioasă şi hotărâtoare în viaţa socială, constând într-o manifestare violentă a contradicţiilor economice, politice şi sociale, mă întreb dacă ar putea avea şi ceva efecte benefice asupra noastră. Ar putea această criză schimba ceva în bine?

 
Este evident că majoritatea românilor suferă şi vor avea de suferit în continuare din cauza recensiunii, dar totuşi se arată câteva lucruri benefice din toată această afacere. Lucruri mici şi mărunte ar putea să ne transforme într-o naţiune ceva mai civilizată. Cu ceva mai puţini bani în buzunar nu ne vom permite să ne scoatem bolizii de lux la plimbare în fiecare seara pe bulevard pentru a impresiona câteva piţipoance avide după bani şi nu vom mai da liniuţe care în majoritatea cazurilor se transformă în accidente fatale. Vom învăţa să circulăm cu mijloacele de transport în comun, care sunt mai ieftine, iar astfel vom cruţa puţin şi stratul de ozon pe cale de dispariţie.
Rechinii imobiliari nu vor mai avea bani din care să construiască pe blat blocuri la cinci metri unul de celălalt, permiţând astfel soarelui să pătrundă şi în casele noastre.
Poate funcţionarii publici obişnuiţi cu micile atenţii, odată ce nu mai au de unde primi, se vor ocupa de lucrurile pentru care sunt plătiţi din banii contribuabililor, în loc să-şi ocupe timpul cu fel şi fel de mânării.
Criza lovind puternic buzunarul românului, acesta nu se va mai călca în picioare în supermarketuri în timpul concursului “care are căruciorul mai burduşit”. Poate astfel imediat după Crăciun spitalele nu vor fi solicitate la maxim de fel şi fel de înfometaţi, care au impresia că în secunda următoare sarmalele, cârnaţul şi răciturile vor dispărea de pe faţa pământului.
Iar într-un final, politicienii se vor vedea nevoiţi să rezolve cumva criza financiară, asta dacă mai vor să pupe un mandat la viitoarele alegeri.

Iulia Balazs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.