Numărul bistrițenilor izolați la domiciliu și monitorizați de medicii Direcției de Sănătate Publică, aproape s-a dublat în ultimele 24 de ore. Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, în județ nu sunt persoane în carantină.

În momentul de față, 42 persoane sunt izolate la domiciliu (numărul include și aparținătorii persoanelor care vin din Italia). De asemenea, nu sunt persoane suspecte care să necesite carantină. În acest moment, NU sunt cazuri confirmate de Coronavirus (Covid-19) în județul Bistrița-Năsăud!„, informează reprezentanții Instituției Prefectului. 

La nivel național, există un singur caz confirmat de infecție cu Coronavirus, la o persoană din jud. Gorj.

Este de reținut că DOAR cei care vin din zona de carantină a Italiei intră automat 14 zile în carantină, în spații special pregătite, conform protocolului care se impune. Restul persoanelor care vin din Italia sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile„, mai precizează sursa citată.

Autoritățile județene monitorizează fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu Coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, aceștia comunicând situațiile care necesită monitorizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here