Peste 4.300 de cazuri de afecțiuni respiratorii s-au înregistrat în ultima săptămână la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Trei persoane diagnosticate cu pneumonie au decedat.

Astfel, potrivit bilanțului dat publicității de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud (DSP BN), în perioada 29 ianuarie -4 februarie, în județ au fost înregistrate 212 cazuri de gripă, dintre care 35 au necesitat internarea în spital.

Numărul de viroze a crescut foarte mult, în ultima săptămână fiind înregistrate nu mai puțin de 3.732 de cazuri, cu aproape 200 cai multe decât în săptămâna anterioară. Din acest număr total, aproximativ 2.300 de cazuri au fost înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 5 și 49 de ani. Din numărul total al cazurilor de viroze, doar 33 au necesitat internarea în spital.

Tot în ultima săptămână au fost înregistrate 409 cazuri de pneumonie, cu 6 mai multe decât în săptămâna anterioară. 76 din acest număr total de cazuri de pneumonie au necesitat internarea, iar trei s-au soldat cu decesul pacienților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.