Numărul absolvenţilor de liceu promoţia 2017, care s-au înscris în evidenţele AJOFM BN în vederea obţinerii îndemnizaţiei de şomaj sau care sunt în căutarea unui loc de muncă, a scăzut cu aproape două treimi faţă de cei înregistraţi anul trecut. mai precis discutăm despre aproximativ 280 de absolvenţi, din care aproape jumătate beneficiază de îndemnizaţie de şomaj.

 

Începând cu data absolvirii cursurilor în anul școlar 2016 – 2017, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud s-au înregistrat 284 de absolvenţi, transmite AJOFM BN într-un comunicat.

În perioada similară a anului trecut, în baza noastră de date existau înregistrați 860 de absolvenți. Având în vedere numărul de absolvenți din 2016 și cel din 2017, procentul celor care s-au prezentat la A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud în acest an reprezintă 33% din numărul celor de anul trecut„, precizează sursa citată.

Din totalul de 284 de absolvenți înregistrati, 121 beneficiază de indemnizație de șomaj.

Înregistrarea absolvenților la agenție, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităţilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.
Dintre facilitățile acordate absolvenților pentru stimularea încadrării în muncă și stimularea  mobilității, A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud acordă prima de încadrare și primele de mobilitate.

La rândul lor, angajatorii beneficiază de subvenții din partea A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud la încadrarea în muncă a absolvenților.

Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 900 lei”, se precizează în document.

A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud vine în sprijinul încadrarii în muncă a absolvenților și în acest sens va organiza, “Bursa locurilor de munca pentru absolvenți”. Anul acesta, acest eveniment va avea loc în data de 20 octombrie, la sediul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.