Primarul comunei Lunca Ilvei a fost pus, miercuri, sub control judiciar de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud. Aceeaşi măsură preventivă a fost luată şi faţă de contabilul primăriei din comună, Ileana Brumă.

Măsurile preventive vin ca urmare a unui dosar constituit în 2015, în care sunt vizate mai multe infracţiuni, printre care şi cele de abuz în serviciu, fals intelectual şi conflict de interese.

 

 

 

„Având în vedere solicitarea dumneavoastră din data de 26.04 2017, vă informăm că la data de 25.04 2017, în continuarea cercetărilor efectuate în dosarul penal 298/P/2015, s-au efectuat percheziţii în localitatea Lunca Ilvei, în mai multe locaţii,  printre care şi sediul Primăriei Lunca Ilvei.

În dosarul anterior menţionat se efectuează cercetări de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care şi infracţiunile de abuz în serviciu (…), fals intelectual (…) şi conflict de interese (…).

În cauză, la data de 26.04.2017, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii Lupşan Flaviu – primarul com. Lunca Ilvei şi Brumă Ileana – contabil al Primăriei Lunca Ilvei„, se arată în răspunsul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, dat ca urmare solicitării remise de Gazeta de Bistriţa.

 

 

În octombrie 2015, mai mulţi funcţionari de la Primăria Lunca Ilvei au intrat în atenţia poliţiştilor şi procurorilor după ce au cumpărat din bani publici anumite produse pentru uz personal, folosindu-se de documente false, cu complicitatea a trei societăţi comerciale de pe raza comunei.

La acea vreme, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud au efectuat 11 percheziţii domiciliare, printre care s-a aflat şi locuinţa primarului din Lunca Ilvei, Flaviu Lupşan, dar şi locuinţe ale unor angajaţi ai Primăriei Lunca Ilvei, precum şi trei sedii de societăţi comerciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de le lângă Judecătoria Năsăud de la acea vreme, procurorul Paul Prajea, anumiţi angajaţi ai Primăriei Lunca Ilvei au achiziţionat diverse lucruri pentru uz propriu, în numele instituţiei, folosindu-se de documente false. Este vorba despre produse de curăţare, consumabile IT şi produse de papetărie, care figurau în documente ca fiind achiziţionate de Primăria Lunca Ilvei. În realitate, respectivii angajaţi şi-au achiziţionat alte produse pentru uzul lor personal, gen televizoare, frigidere sau aspiratoare.

Potrivit sursei citate, infracţiunile ar fi fost comise în perioada 2013 – 2015, cu complicitatea a trei societăţi comerciale care au puncte de desfacere în Lunca Ilvei.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here