Șase persoane din Bistrița-Năsăud au ajuns în carantină instituționalizată, după data de 15 mai, din cauză că nu au respectat măsura izolării la domiciliu, impusă de autorități, a anunțat Instituția Prefectului. Acestea vor suporta din buzunarul propriu cheltuielile de carantinare. 

După data de 15 mai, de la instituirea stării de alertă, în județul Bistrița-Năsăud, șase persoane au fost transferate la centrele de carantină sub pază, ca măsură a nerespectării izolării la domiciliu.

Autoritățile reamintesc tuturor persoanelor care se află în izolare la domiciliu, fie în urma stabilirii unei anchete epidemiologice și declararea ca și contact a bolnavilor de CoVid-19, fie în urma întoarcerii dintr-o călătorie externă, că este imperativă respectarea măsurii izolării la domiciliu, în contextul pandemiei.

Starea de alertă care implică o serie de măsuri de relaxare față de perioada stării de urgență nu permite părăsirea locației de izolare de către persoanele asupra cărora s-a impus această măsură!

Perioada de izolare este de 14 zile, iar nerespectarea acestei măsuri atrage transferul la o locație special amenajată pentru carantinare, sub pază, iar cheltuielile de cazare și masă sunt suportate exclusiv de către persoanele care nu au respectat măsura izolării.

„Fac apel la o atitudine conștientă, responsabilă, pentru a ne întoarce treptat la viața noastră, la libertățile noastre așa cum le știam. Să nu ne punem în pericol inutil pe noi, pe cei dragi, familiile noastre, pe colegii noștri, pe cei vulnerabili, pentru un moment sau mai multe de relaxare trecătoare. Perioada stării de alertă nu schimbă cu nimic datoria pe care o avem ca cetățeni pentru a lupta împotriva pandemiei. E un test pe care trebuie să-l trecem cu toții!„, transmite prefectul Stelian Dolha.

În acest moment, în județul Bistrița-Năsăud, 62 persoane se află în carantină instituționalizată, iar alte 2.064 persoane sunt în izolare la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.