Trei persoane din Bistrița-Năsăud au ajuns în carantină forțată, din cauză că nu au respectat măsura izolării la domiciliu. În plus, acestea au fost amendate sever, cuantumul sancțiunilor ajungând la 30.000 lei. Totodată, forțele de ordine au aplicat amenzi și celor care nu au respectat restricțiile de circulație, totalul amenzilor cifrându-se în acest caz la aproape 240.000 lei.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru, au fost angrenaţi în activităţi specifice 240 poliţişti, 84 de jandarmi și 42 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Polițiștii au efectuat 2471 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu, în 1250 de locații, ocazie cu care au fost depistate 4 persoane care nu au respectat măsura izolării. Persoanele în cauză au fost plasate în carantină, sub pază și sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 30.000 de lei.

De asemenea, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat alte 100 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 203.780 de lei, unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse prin ordonanțele militare în vigoare.

Jandarmii au verificat 547 persoane, aflate în 283 de locații, din 65 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr. 3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de 35.100 de lei. 

Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.
Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, la sfârșit de săptămână sunt transmise mesaje audio către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

Polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „Gelu Voievod”, reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” continuă activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

1 COMENTARIU

  1. Uite așa ne îmbolnăvim din cauza unor inculți,jmecheri cum se cred ei… Dobitoci prosti care nu respecta reguli, sa va para bine jegurilor ca ați putut veni in țara ca altfel era vai de steaua voastra imbecilililor. Astia ar merita batuti .. cum bat tigani cai .. si toti care nu respecta reguli , de erati in italia va rupeau carabinieri sau austria sau germani , doar aici faceti pe viteji … in rmania ar fi bune regulile din italia vizavi de carabinieri sa va zboare ideiile de jmecheri..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here