Sursa foto: Facebook

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă le-a transmis miercuri colegilor, în şedinţa partidului, că reuşita liberalilor în alegeri depinde de organizare şi atitudine. ”Fraţilor, ori ne ridicăm şi câştigăm toţi. Ori pierdem şi pierdem toţi. Nu există altă finalitate la ce facem aici”, a spus Ciucă.

Preşedintele PNL le-a spus liberalilor despre organizarea alegerilor că tot ce va însemna reuşita PNL în alegeri depinde de organizare şi atitudine.

”Din perspectiva mea, a echipei de campanie, putem spune că avem capacitatea sa ne organizăm şi avem potenţial în alegeri. Şi cred foarte tare că atitudinea va conta enorm. De aceea va spun deschis: Fraţilor, ori ne ridicăm şi câştigăm toţi. Ori pierdem şi pierdem toţi. Nu există altă finalitate la ce facem aici”, a fost mesajul lui Ciucă, potrivit unor surse, scrie news.ro.

El le-a transmis miniştrilor PNL să continue să aibă dialog cu mediul asociativ şi cu sindicate pe toate problemele ridicate de aceştia şi să manifeste deschidere maximă la dialog şi identificarea de soluţii pentru toate categoriile socio-profesionale care întâmpină greutăţi şi urgenţe.

”E nevoie să venim cu soluţii pentru românii care au întâmpinat probleme în afara ţării. E vorba de transportatorii care au fost bruscaţi, li s-a confiscat marfa. Sunt chestiuni care să stea pe agenda noastră de preocupări şi să vedem care sunt măsurile de protejare a lor în astfel de situaţii”, a spus Ciucă.

Nicoale Ciucă le-a mai cerut miniştrilor să îndeplinească ţintele şi jaloanele PNRR şi implementarea proiectelor care ţin de investiţii şi dezvoltare.

1 COMENTARIU

 1. Motto:
  „Sunt generali și coloneli , care până la război nu s-au distins afară din cale în cazarmă și nici afară din cazarmă, iar în război au făcut onorabil puținul pe care l-au putut. […]
  Scoși la pensie , acești oameni cumsecade și-au descoperit adevăratele lor însușiri de declin.
  Niciunul nu se mulțumește să fie pensionar și fiecare vrea să fie de o sută de ori peste ceea ce poate și nu.[…] Spectacolul acestor oameni de ispravă,care se învârtesc de zece ani prin toate bugetele și n-au fost în stare să realizeze decât începuturi de vorbe și fragmente de intenții încă neformulate, e dăunător . Domnule general ! Domnule colonel ! Vă roagă publicul , stăruitor – slăbiți-l cu competința.
  (Tudor Arghezi- COMPETINTELE UNIVERSALE, în „Bilete de Papagal”, 20 octombrie, 1928)

  Orice asemanare cu personaje reale e pur intamplatoare. Nu și in cazul „liberalului” Nicolae Ciucă. Acesta a nimerit ca orbul în Brăila în fruntea PNL fără să aibă nici o calitate politică după cum singur a recunoscut la Congresul extraordinar al PNL, din 10 aprilie 2022. Nicolae Ciucă a primit o derogare de la statulul PNL pentru a putea candida la functia de presedinte al PNL. El nu avea vechimea în partid cerută de statut. Generalul în rezervă, fost șef de Statul Major, participant la războiul din Afganistan, fost ministru al Apărării.
  Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
  – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
  – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
  – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.
  Fostul premier Nicolae Ciucă, general in rezerva a încasat anul trecut o pensie specială militară de 221.616 lei. Astfel, Ciucă a încasat anul trecut câte 18.468 lei lunar de la Ministerul Apărării, adică peste 3.700 de euro, doar din pensia specială. La acest venit s-a adăugat salariul de premier de 185.676 lei, adică 15.473 lei (circa 3.150 euro).
  Și soția lui Nicolae Ciucă încasează pensie specială de militar de la Ministerul Apărării, care s-a ridicat anul trecut la 61.680 lei.
  Asadar, locul lui Nicolae Ciucă nu e in politică ci mai degrabă in altă parte unde să-si vadă linistit de viata de pensionar. De altfel, Tudor Arghezi în încheierea articolului COMPETINTELE UNIVERSALE, apărut în publicatia „Bilete de Papagal”, din 20 octombrie, 1928, sugera următoarele: „Domnule general, nițică bunăvoință. Viața poate fi încă dezmierdătoare. Un hârleț, o greblă și o stropitoare nu costă prea mult ; vă putem recomanda un magazin , unde se vinde ieftin un model ca pentru copii. E cât se poate de plăcut- zgâriați fără să vă aplecați prea mult , câte puțin , pământul și semănați conopide. Va ieși măcar pătrunjel și tot e un rezultat; plecând, vedeți , dincolo nu iese nimic și dincolo împiedicați lumea să muncească și să-și păstreze un rezultat cultural – demnitatea.”
  (Vezi si: https://www.cotidianul.ro/domnu-presedinte-ia-uitati-cum-miroase-patrunjel-adevarat/)
  Cu Ciucă, PNL e istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.