Germanii de la Pegasus cer în instanţă anularea certificatului eliberat de Oficiul Naţional pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru legendara marca românească de biciclete Pegas, cu radierea acesteia din Registrul Naţional al Mărcilor, relatează Profit.ro, citată de news.ro.

O companie din Germania, care produce biciclete sub diverse mărci, printre care şi Pegasus, a dat în judecată compania Atelierele Pegas din Bucureşti, controlată integral de omul de afaceri Iulian Stanciu, CEO-ul eMAG, şi a cerut instanţei să anuleze certificatul eliberat de Oficiul Naţional pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru legendara marca românească Pegas, cu radierea acesteia din Registrul Naţional al Mărcilor, relatează Profit.ro.  

Cu sediul în Koln (Germania), ZEG Zweirad-Einkaufs-Genossenschaft eG a chemat în instanţă, în acelaşi dosar, şi OSIM, care a eliberat certificatul pentru marca Pegas în anul 2010.  

Demersul în justiţie al ZEG a pornit de la o decizie finală a Oficiului European de Proprietate Intelectuală (EUIPO) din 2017, prin care a fost stabilit că cele două mărci, Pegasus (Germania) şi Pegas (România), sunt similare şi nu pot coexista pe piaţa UE, pentru ca s-ar crea confuzie pentru clienţi, notează Profit.ro, care prezintă şi punctul de vedere al casei de avocatură care reprezintă ZEG în dosarul deschis la Tribunalul Bucureşti.   În cazul în care cererea ZEG va fi admisă, compania Atelierele Pegas va trebui să renunţe de îndată la utilizarea mărcii Pegas sau a oricărei denumiri similare cu Pegasus (şi grafica protejată de ZEG), inclusiv ca nume comercial sau în mediul online. De asemenea, vor fi puse în discuţie şi reparaţii financiare.  

La solicitarea Profit.ro, OSIM a transmis că a devenit parte în dosar în baza prevederilor articolului 101 din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, care spune că „La cererea instanţei judecătoreşti, OSIM este obligat să înainteze acesteia actele, documentele şi informaţiile necesare judecării cauzei cu care a fost învestită”.  

Contactaţi de Profit.ro, reprezentanţii Atelierele Pegas nu au transmis un punct de vedere până la publicarea ştirii.

Citește și: Napolact, Farmec și alte firme clujene au intrat în TOP 50 cele mai puternice din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.