Proiectul "Investeşte în oameni!" a debutat luni,19 aprilie, şi în judeţul Bistriţa-Năsăud. Cu titlul "Oferte educaţionale inclusive extracurriculare şi extraşcolare pentru formarea stilului de viaţă sănătos şi a cetăţeniei active pentru copiii din comunităţi dezavantajate, cu precădere rurale în învăţământul preuniversitar din România", proiectul urmăreşte promovarea stilului de viaţă sănătos şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.  

 

Astfel, pentru a promova un stil de viaţă sănătos, precum şi un comportament ecologic sănătos şi responsabil, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud organizează un concurs cu tema "Natura văzută cu ochi de copil". Concursul se adreseaza elevilor din clasele I-IV din unităţile de învăţământ din zone defavorizate, preponderent rurale, selectate în urma analizei SWOT a Comisiei judeţene.

 

 

Este vorba despre Şcoala Generală Urmeniş, Şcoala Generală Milaş, Şcoala Generală Galaţii-Bistriţei, Şcoala Generală Silivaşu de Câmpie, Şcoala Generală Miceştii de Câmpie, Şcoala Generală Sânmihaiu de Câmpie, Şcoala Generală Budeşti, Şcoala Generală Matei, Şcoala Generală Nuşeni, Şcoala Generală Şieu-Odorhei, Şcoala Generală Ciceu-Mihăeşti, Şcoala Generală Ciceu-Giurgeşti, Şcoala Generală Negrileşti, Şcoala Generală Căianu-Mic, S.A.M. Spermezeu, S.A.M .Târlişua, Şcoala Generală Poiana-Ilvei, Şcoala Generală Şieuţ, Şcoala Generală Mărişelu, Şcoala Generală Nimigea, SAM Parva şi Şcoala Generală Dumitriţa.

Elevii care învaţă la aceste şcoli şi doresc să se înscrie în concurs trebuie să realizeze, individual, un colaj (coală bloc mare de desen, format A3), cu tema "Natura vazută cu ochi de copil".

Concursul se deruleaza în două etape:

1.etapa pe scoala – 19 aprilie 2010 – 5 mai 2010

2. etapa judeţeană – 12 mai 2010.

 

La etapa pe şcoală poate participa orice elev înscris în ciclul primar, pentru anul şcolar 2009/2010. Pentru a se înscrie în concurs, fiecare elev trebuie să completeze un formular de înscriere transmis de Echipa naţională de coordonare şi care va fi transmis şcolilor implicate în proiect electronic, pe adresa de e-mail a şcolii. Fişele, în original, se vor păstra la coordonatorul activităţii educative până la preluarea lor de către echipa judeţeană. Pentru identificarea concurenţilor, fiecare lucrare va avea o etichetă cu numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala şi cadrul didactic coordonator. De promovarea lucrărilor la etapa judeţeană se ocupă o comisie de organizare, derulare, monitorizare şi evaluare a etapei pe şcoală. Criteriile de evaluare a lucrărilor sunt echilibrul, încadrarea în format, creativitatea, originalitatea, încadrarea în temă, nota personală. Doar primele cinci lucrări vor participa la etapa judeţeana ce se va desfăşura în data de 12 mai 2010. Cele cinci lucrări trebuie trimise la Şcoala Gnerală "Lucian Blaga" până în data de 7 mai, unde vor fi afişate în cadrul unei expoziţii ce va putea fi vizitată de elevi şi părinţi. Premierea celor mai bune colaje va avea loc în data de 12 mai 2010  la Şcoala Generală „Lucian Blaga“ de la ora 14.30. Premiile vor fi suportate, din bugetul proiectului, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. 

 

 

Iulia STUPINEAN 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.