Un bărbat din Romuli, tehnician la un ocol silvic, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, după ce s-a descoperit că în toamna anului trecut a marcat ilegal 140 de arbori, care urmau să fie tăiați.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 25 iunie, în urma probelor administrate într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea dispozitivelor speciale de marcat fără drept sau cu nerespectarea reglementărilor specifice în vigoare și tentativă la infracțiunea de tăierea fără drept de arbori, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat, bănuit de comiterea faptelor.

„În fapt, începând cu luna noiembrie 2023, polițiștii au demarat cercetările în urma unor controale, iar bărbatul în cauză, în vârstă de 38 de ani din Romuli, este bănuit că, în cursul lunii octombrie 2023, în calitate de tehnician la un ocol silvic, ar fi marcat ilegal 140 de arbori care nu erau menționați în actele de punere în valoare a unei partizi de exploatare, cu scopul de a fi tăiați fără drept. În urma controalelor efectuate, polițiștii au împiedicat tăierea ilegală a arborilor, în valoare de aproximativ 30.000 de lei”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Tot ieri, bărbatul a fost dus la audieri, ulterior el fiind reținut pentru 24 de ore.

În prezent, acesta se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.