Un tânăr din Năsăud care a fost arestat preventiv în baza deciziei judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Năsăud, după ce ar fi furat împreună cu doi minori 23 de televizoare smart din depozitul unui magazin de electronice din oraș, a fost pus în libertate, marți, de către instanța de la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Trei tineri din Năsăud, dintre care doi sunt minori, au fost reținuți, săptămâna trecută, de polițiști, în urma a opt percheziții domiciliare efectuate pe raza orașului. Cei trei năsăudeni sunt cercetați pentru furt calificat, după ce ar fi sustras dintr-un depozit al unui magazin de electronice din localitate 23 de televizoare smart, pe care ulterior le-ar fi comercializat la diferite persoane.

Potrivit polițiștilor, cei trei tineri din Năsăud – unul în vârstă de 19 ani, iar ceilalți de 17 – ar fi acționat  în perioada noiembrie 2019-31 ianuarie 2020.

Ulterior au fost duși de către procurori în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost admisă doar în cazul tânărului de 19 ani, minorii fiind puși sub control judiciar pentru 60 de zile.

Tânărul de 19 ani a contestat decizia instanței la Tribunalul Bistrița-Năsăud, care s-a pronunțat în această speță, marți, punându-l pe acesta în libertate.

Admite contestaţia formulată de contestatorul-inculpat C.G. împotriva Încheierii penale nr.2/JDL/2020 a Judecătoriei Năsăud, pe care o desfiinţează în parte, în ceea ce îl priveşte pe acest inculpat, şi rejudecând cauza:

– respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud privind arestarea preventivă a inculpatului CG, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat prev. de art.228 al.1, art.229 al.1 lit.b,d Cod penal, cu aplic.art.35 al.1 Cod penal şi art.77 al.1 lit.d Cod penal.

– dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză„, este decizia Tribunalului Bistrița-Năsăud.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.