Crima petrecută aseară în Bistrița Bârgăului a avut loc pe fondul consumului de alcool. Cei doi bărbați, care erau prieteni de mai multă vreme, s-au certat, după ce au muncit toată ziua la zugrăvirea locuinței făptașului.

Victima a refuzat la un moment dat să își termine treaba pe care o începuse și asta i-a adus moartea, potrivit declarației procurorului șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Adrian Briciu.

„Și autorul și victima sunt din satul Bistrița Bârgăului și se cunoșteau de mai mult timp. În dimineața zilei de 11 aprilie, victima la domiciliul autorului pentru a-l ajuta la zugrăvirea locuinței. De dimineața și până seara, cei doi au lucrat la zugrăvirea locuinței, timp în care au consumat și băuturi alcoolice – țuică și bere, conform declarației inculpatului. Seara, în jurul orei 20.15, între cei doi a apărut un conflict verbal, legat de faptul că victima nu a terminat de zugrăvit, deși mai avea material, și de aici a început cearta. Când victima a vrut să iasă afară din locuință, autorul a luat de pe o etajeră un cuțit de bucătărie, cu lama medie spre mică, și a mers după victimă. În timp ce se aflau în holul locuinței, victima s-a întors spre autor, moment în care a fost lovită cu cuțitul în zona pieptului.

Victima s-a deplasat până pe treptele locuinței, unde a fost văzut sângerând de către vecini, care i-au acordat îngrijiri, în sensul că l-au stropit cu apă. Bărbatul a intrat la scurt timp în stare de inconștiență, astfel că oamenii au chemat ambulanța, care l-a transportat în stare gravă la spital. După circa două ore, în jurul orei 22.20 a fost constat decesul.

Autorul nu are antecedente penale și locuiește singur. De asemenea, victima locuia singură”, a declarat pentru Gazeta de Bistrița, procurorul șef Adrian Briciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.