Moțiunea simplă propusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, a fost respinsă miercuri de către plenul Camerei Deputaților, cu 83 de voturi pentru, 174 împotrivă și o abținere. Conform Agerpres, dezbaterea moțiunii a avut loc în ședința de marți.

Ministrul PSD a fost apărat la vot de deputații din coaliția de guvernare PSD, PNL și UDMR.

Ministrul Petre Daea a venit cu un jurnal, marţi la dezbaterea moţiunii simple a USR şi Forţa Dreptei împotriva sa în plenul Camerei Deputaţilor, despre care a spus că este agenda în care a „consemnat zilnic” activitatea sa la Ministerul Agriculturii.

Textul moţiunii a fost citit de către deputatul USR Daniel Blaga care a acuzat că social-democratul Petre Dare nu vede că sunt pierduţi bani din PNRR sau că aproape toate produsele s-au scumpit. Totodată, deputaţii AUR au venit cu pancarte cu mesajul „Opriţi importurile din Ucraina!” şi au stat la tribuna plenului în timp ce ministrul Agriculturii şi-a citit pledoaria despre activitatea sa în Guvern.

În moţiunea simplă iniţiată de USR şi Forţa Dreptei, ministrul Petre Daea era acuzat, printre altele, că nu a reuşit să obţină mai mulţi bani de la Comisia Europeană pentru sprijinul fermierilor în criza cerealelor ieftine din Ucraina.

Moţiunea se intitulează „De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească”, iar votul va fi dat în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Citește și: Mașină răsturnată în zona sensului giratoriu din Herina! O femeie, rănită ușor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.