Deputații au adoptat miercuri, prin vot final un proiect legislativ care stabilește ca toți cei care vor să înceapă o afacere pot aplica pentru un credit nerambursabil de până la 10.000 euro, indiferent de vârstă.

În cadrul programului pot aplica tineri cu vîrste de până la 35 de ani care vor să înceapă o afacere. Astfel, aceștia pot depune proiecte pentru a primi un credit nerambursabil de până la 10.000 de euro din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care fac dovada surselor de cofinanțare, dar pe viitor condiția de vârstă va fi eliminată, pentru că Proiectul de lege privind modificarea și completare OUG nr.6/2011 este cel votat miercuri .

Programul a fost prelungit până în 2020, potrivit declarației Guvernului  din 2013 „luând în considerare necesitatea aplicării lui și în următorii ani, Guvernul a aprobat prin hotărâre prelungirea aplicării acestui program pentru perioada 2013-2020, pentru un numar de cel puțin 550 de beneficiari în fiecare an, prin asigurarea, din bugetul aprobat anual Ministerului Economiei a sumelor necesare pentru plata alocațiilor financiare nerambursabile necesare”.

Pentru a se aplica modificarea adusă proiectului, aceasta trebuie publicată în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.