Filiala din Bistrița MISA a lui Gregorian Bivolaru s-a numit și se numește Yoga Shambu. Practicile yoga în sine nu sunt periculoase, din contră aplicate corect ele constituie o cale de desăvârșire fizică, precum și sprituală.

Schimbarea percepției despre yoga, în ceva care duce la promiscuitate, imoralitate, practicarea sexului în grup, pedofilie, consumarea unor substanțe interzise s-a datorat lui Bivolaru și a acoliților lui pe care a reușit să-i planteze în toate județele țării.

 

Practicile de care a fost acuzat acest așa-zis guru și în final l-au dus după gratii, s-au desfășurat inclusiv la Bistrița. Sub acoperirea însușirii tehnicilor yoga, s-au desfășurat activități cu caracter infracțional, proxenetism și prostituție, acte sexuale cu minori, dar şi consumarea unor substanțe interzise.

De-a lungul timpului mai mulți tineri, unii din ei de excepție, și-au părăsit părinţii, ori familii tinere s-au destrămat din cauza practicilor în special cu tentă sexuală promovate de către guru Bivolaru și de către aghiotanții lui din Bistrița.

MISA – Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut – a fost înființată de către Gregorian Bivolaru ca o asociație non-profit, printr-o hotărâre judecătorească din 23 ianuarie 1990, pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 din București. Nu mult după aceea s-a înființat și filiala de la Bistrița – Yoga Shambu.

 

Filiala bistriţeană

Anii de glorie ai Yoga Shambu Bistrița, dacă pot fi numiți așa, au fost prin anii 1995-1996, când la șefia organizației a fost Radu-Gabriel Cunescu, absolvent de politehnică la Cluj. Acesta a sfârșit tragic, în urma unui grav accident auto pe serpentinele de la Lunca-Tecii, pe când se întorcea de la București unde participase la o conferință yoga ținută de guru Gregorian Bivolaru. După moartea acestuia activitatea organizației din Bistrița s-a redus, apoi a intrat într-un con de umbră total, după ce Gregorian Bivolaru a început să fie anchetat, iar autoritățile statului au început să se uite mai atent la activitățile desfășurate și mai ales la latura lor penală.

S-a reușit în perioada respectivă atragerea la activitatea yoga a unor intelectuali de marcă din Bistrița, în special cadre didactice de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”, de la ”Andrei Mureșanu” și ”Infoel”. Prin intermediul acestora au fost atrași mulți elevi, unii minori, de la unitățile de învățământ respective. Sub efectul celor deprinse acolo, unii au început să promoveze o viață inactivă, parazitară, de neangajare, de izolare socială.

 

Membri MISA cu destine tragice

Nu a durat mult și au început să apară și efecte tragice datorate acestor practici asupra unor minți tinere aflate în plină formare.

Astfel, Vasile Moise, fiul scriitorului Ioan Moise s-a sinucis aruncându-se de la etajul 10 al unui bloc din Bistrița, în casa scărilor. O altă situație care a erupt în spațiul public a fost cea a unei eleve de la C. N. „Liviu Rebreanu”, fiica unei funcționare de la Primăria Bistrița. Aceasta a adus acuzații grave liderilor yoga din Bistrița, afirmând în mai multe scrisori adresate unor organe ale statului că fiicei ei, în cursul ședințelor de inițiere, i s-ar fi administrat diverse substanțe psihotrope, că ar fi fost efectiv drogată.

O altă elevă a declarat la momentul respectiv că ea, împreună cu mai multe colege, într-o ceremonie de inițiere tantrică au fost obligate să efectueze o ședință de sex în comun într-o cadă de baie plină cu lapte într-un apartament din Bistrița.

Liderii yoga din Bistrița afirmau că ei sunt parte componentă a MISA lui Bivolaru, dar și a sectei AUM din Japonia. La timpul respectiv s-au folosit de mass-media locală postând anunțuri pentru cei interesați yoga, s-au alipit la un moment dat de o școală din municipiu, primind o alocație pentru practicarea yoga, fiind editată chiar o broșură întitulată ”Metodica Yoga”, care dezvolta anumite procedee de inițiere pentru copii din clasele 4-6.

Inițierea avea mai multe etape, etapa 1, un regim alimentar sever, etapa a 2-a o așa-zisă operațiune de spălare a creierului și implementarea unor concepții, atitudini, etapa a 3-a, o trecere de la conștient la subconștient, astfel putând fi manipulați de guru, conform voinței lui. Etapele respective, constau în anumite ritualuri, un fond muzical adecvat, iar în locurile de studiu se afișau imagini specifice, care pot duce, după o anumită concentrare, la transe (stare de inconștiență). Prin aceste metode se urmărea ruperea de realitatea imediată, cotidiană, în scopul atingerii unui anumit prag psihologic. Practicanților li se dădeau spre studiu anumite lucrări specifice, dar și cu conținut sexual explicit, totul culminând într-o inițiere tantrică în cadrul unor ședințe de sex în comun.

 

Afară-i vopsit gardu’…

MISA s-a definit ca având un caracter socio-profesional, filosofic, educativ, având drept scop „ridicarea nivelului spiritual al oamenilor, prin popularizarea cunoștințelor și practicilor yoga” și era la momentul respectiv singura organizație de acest profil recunoscută în România. MISA este membru al Federației Internaționale de Yoga și a Alianței Yoghine Europene.

Înainte de 1989, având la origine același gen de practici Yoga, în rândul elitelor din vremea respectivă a izbucnit scandalul cunoscut sub denumirea „Meditația Transcedentală”, fenomen ulterior stopat și interzis de către conducerea comunistă a țării.

Încă din 1990, Gregorian Bivolaru a avut grijă să-și alcătuiască o imagine pozitivă, de genul „o persoană înzestrată cu multe cunoștințe, pe care, pe drept cuvânt le putem numi enciclopedice, cu o bogată experiență practică, un veritabil talent pedagogic” etc. Mai mult și-a creat și un CV de dizident anticomunist, scoțând în evidență faptul că înainte de 1989 a fost urmărit și controlat permanent de securitate, că a fost reținut și închis într-un ospiciu. De asemenea a întreținut și vehiculat informații de genul că a avut o corespondență activă cu Mircea Eliade și că ar fi ținut cursuri de yoga în perioada comunistă în clandestinitate, chipurile având un rol activ în șubrezirea și căderea regimului. Mai mult, în scop de protecție și acoperire a faptelor ilegale comise, după 1990, și-a cultivat o rețea de relații inclusiv la cel mai înalt nivel al Justiției Române și numai, eforturile oamenilor legii de a stopa fărădelegile comise de acesta și de unii din apropiații lui lovindu-se de un zid impenetrabil.

bivolaru.jpg

Multe investigații privind activitatea nocivă desfășurată de adepții lui Bivolaru au fost stopate din fașă de persoane practicante a acestui gen de tehnici, care făceau parte din rândul unor structuri ale statului, şi care, culmea aveau atribuții de a stopa tocmai asemenea manifestări. Au fost membri activi ai MISA judecători, procurori, ofițeri de informații și polițiști, cei mai mulți fiind atrași de activitățile sexuale promovate de guru Bivolaru.

În prezent, în rândul practicanților MISA, dar nu numai, s-a indus ideea că România este singura țară din lume care a interzis practicarea tehnicilor yoga, lucru neadevărat, yoga se practică în litera și spiritul ei și în prezent, dovadă asociația Yoga Shambu din Bistrița, exceptând bineînțeles practicile ilegale care au dus la condamnarea lui Bivolaru și recenta lui reținere în Franța în vederea extrădării în România pentru efectuarea pedepsei.

Practicile derulate de Bivolaru, împreună cu aghiotanții lui din fiecare județ al țării, în contradicție flagrantă cu filozofia Yoga tradițională, atragerea unor persoane minore la aceste practici, în special de sex feminin, practicarea prostituției pe scară largă, acte sexuale cu minori au determinat o reacție de condamnare a acestora de către opinia publică.

După cum era și normal prima care a reacționat a fost mass-media, dezvăluind ce se întâmpla de fapt. Promiscuitatea, imoralitatea, traficul de persoane și practicare pe larg a prostituției, activitățile lui Bivolaru, în contradicție cu legea au atras atenția serviciilor de informații, care au investigat informativ acest gen de activității, ulterior acestea fiind preluate de procurori și înaintate instanței de judecată.

Simțind pericolul și brațul lung al legii, în 1995, formal, Bivolaru s-a retras de la conducerea MISA, dar în realitate el a fost permanent mentorul și liderul spiritual al organizației, participând la conferințe, inițieri spirituale, de fapt adevărate orgii sexuale, tabere yoghine unde se realizau celebrele spirale. Organizația lui Bivolaru s-a angrenat și în activități comerciale pentru obținerea de fonduri, nemaifiind suficiente contribuțiile obligatorii ale aderenților.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.