Emil Iugan, administratorul MIS Grup, unul dintre cei mai mari prelucrători de lemn din Bistrița-Năsăud și Transilvania a dezvăluit cum sunt lichidați de pe piață jucătorii din industria lemnului care incomodează, arata cei de la Bistriteanul.ro citand din emisiunea Antenei 3.

Administratorul MIS Grup, Emil Iugan, a vorbit în cadrul emisiunii „În Premieră”, de la Antena 3 despre cum își fac loc pe piața românească austriecii de la Schweighofer și cum sunt tratați jucătorii autohtoni din industria lemnului.

Sunt dezamăgit de ușurința și naivitatea cu care ne-am înstrăinat resursele. Am fost tratați (n.r. firmele românești din industria lemnului) ca oameni de mâna a doua. Întâi erau ei (n.r. austriecii de la Schweighofer) și abia pe urmă eram și noi la licitații, la ce mai rămânea”, a dezvăluit Emil Iugan, care are o fabrică cu 800 de angajați pe Valea Ilvelor.

Mai mult, acesta a susținut în fața camerelor că a fost terorizat de controale după ce ar fi susținut noul Cod Silvic și înăsprirea pedepselor pentru tăierile ilegale de pădure.

„Am fost și sunt susținătorul programului SUMAL de urmărire a lemnului, de verificare. Poate am deranjat, dar nu-mi pare rău pentru ce am susținut. Am fost terorizat de controale. Tema a fost clară: desființarea firmei, închiderea firmei. Am fost verificat și răsverificat în amănunt, în repetate rânduri”, a mai spus omul de afaceri bistrițean.

Acesta a refuzat să dea nume, susținând că firmele românești sunt executate tocmai de instituții, în spatele cărora sunt interese și nume importante. Cât despre Schweighofer, Iugan spune că în ultimul deceniu de când operează pe teritoriul țării noastre a adus doar deservicii României și prea puține avantaje.

Potrivit jurnaliștilor de la „În Premieră”, din munții României au dispărut 26.000 de hectare de pădure, cam cât suprafața Bucureștiului. Cele peste două milioane de metri cubi de buștean care au dispărut sunt echivalentul a 100 de blocuri cu 10 etaje. Emisiunea integrală o puteți urmări AICI. 

5 COMENTARII

  1. Ajunge nul ridicatici ca nui chiar asa se vaieta ca nui place concurenta stati linistit , ce a facu sfaicofar cu el as se compoarta el cu alti va rog sa verificati ca detine monopol pe citeva priimari din judet Lunca ilvei , Sant , Rodna , Maieu , Magura ilvei si Ilva mare , peste 60 la suta din masa lemnoasa o cumpara el , acolo e bine? Va rog intrebati agenti economci din zona daca sunteti un ziar serios si o sa vedeti cum stau lucrurile. Mulțumesc.

  2. Verificati cele 3:mehasceuri ale lui iugan si o sa aveti surprize mari una e in constructie inca la Lunca Ilvei pe piriul iliuta o sa ia toata , apa e o vale foarte mica.

  3. Da, o sa duca cu el si milioanele de fapte bune care le are la Activ asa ca nu mai veni cu comentarii rautacioase……..cred ca-ti da invidia si rautatea pe dinafara …?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.